Η Θύρα 13 αποχαιρετά τον «δικό της άνθρωπο», τον «τυφώνα Θανάση»

Η Θύρα 13 αποχαιρετά τον «δικό της άνθρωπο», τον «τυφώνα Θανάση»

Μεσίστιες οι σημαίες στο γήπεδο της Λεωφόρου σε ένδειξη πένθους

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού λάτρεψε τον Θανάση Γιαννακόπουλο σαν έναν δικό του άνθρωπο. Οι σχέσεις του αείμνηστου παράγοντα του «τριφυλλιού» με τους οργανωμένους οπαδούς, ήταν σχέση πατέρα-γιου, αντίστοιχη με εκείνη που υπήρχε με τον αδελφό του Παύλο.

Από τη στιγμή της είδησης για το θάνατο του «τυφώνα», θρήνος και συγκίνηση κυριαρχεί στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας, με τη Θύρα 13 να εκδίδει ανακοίνωση, για να αποχαιρετήσει τον «δικό της άνθρωπο»:

«Θανάση τυφώνα καλό σου ταξίδι!

Ήσουν πάντα παρών για τον Παναθηναϊκό Α.Ο., ήσουν πάντα ο ένας από μας :
Είτε στο μπάσκετ που μαζί με τα αείμνηστα αδέρφια σου Παύλο και Κώστα, έκανες το σύλλογο παντοδύναμο και αναγνωρίσιμο σε όλη την υφήλιο.
Είτε στον ερασιτέχνη που λάτρευες και που μεγαλούργησε επι των ημερών σου.
Είτε στο ποδόσφαιρο που δεν έχανες παιχνίδι .
Μα πάνω απ όλα αντιπροσωπευες τα ιδανικά του συλλόγου .
Απλός προσιτός μα πάνω απ όλα τυφώνας πραγματικος, όταν έβλεπες ότι πάνε να αδικήσουν τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του.
Ποιος να ξεχάσει την εισβολή σου στον ΕΣΑΚΕ όταν δεν πήραμε εισιτήρια για το σεφ.
Ποιος ξεχνάει ότι το πρώτο πράγμα που έκανες όταν επιανες στα χέρια σου τρόπαιο ήταν να έρθεις στον κόσμο.
Τα αμέτρητα τρόπαια που προσέφερες στον Παναθηναϊκό Α.Ο.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε τέτοια περιστατικά για μέρες όπως για το ήθος που σε χαρακτήριζε και αναγνωριζόταν απ όλους μέχρι κ από τους αντιπάλους.
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως ελάχιστο φόρο τιμής είναι να κανοιμε την επιθυμία σου πραγματικότητα ….
Μια πράσινη λαοθάλασσα να πλημμυρίσει την Αθηνα να σε συνοδεύσει και να σε σκεπάσει με τη σημαία με το ένδοξο τριφύλλι.
Καλούμε αύριο όλο τον οργανωμένο και απλό κόσμο του Παναθηναϊκού να γεμίσει το ΟΑΚΑ και να τιμήσει όπως ξέρει τον Θανασαρα μας στο παιχνίδι με τη μπασκόνια.
Δε θα αναρτηθεί κανενα πανό εις ένδειξη πένθους
Τα τελευταία σου λόγια θα ηχούν σαν καμπάνες και θα μας κόβουν την καρδιά στα 2.

"Φίλοι μου αγαπημένοι σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και επίσης γιατι ακολουθείτε την Παναθηναικη ιδέα.
Σας παρακαλώ θέλω να με ακούσετε με λίγη ησυχία.
Εχω μια παρεναιση και μια παράκληση.
ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΝΑ ΜΕ ΘΑΨΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ"

Αντίο δικέ μας άνθρωπε.
Αντίο τυφώνα Θανάση Γιαννακόπουλε.
Τα θερμά μας Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Σε ένδειξη πένθους, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αποφάσισε σήμερα οι σημαίες στο γήπεδο της Λεωφόρου να κυματίζουν μεσίστιες ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία αναφέρει:

«Θρήνος για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει την οδύνη του για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο σπουδαίος παράγοντας, που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στα παναθηναϊκά ιδεώδη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας πίσω του τεράστιο έργο.

Διετέλεσε πρόεδρος στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο και  ήταν πάντα στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού , έχοντας τεράστια συνεισφορά στον Σύλλογο αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό.

Το πάθος του και η αγάπη του για το «τριφύλλι» του έχουν χαρίσει ήδη μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της «πράσινης» ιστορίας. Καλό ταξίδι τεράστιε Θανάση Γιαννακόπουλε…»

Η ΠΑΕ αποχαιρέτησε με τη σειρά της τον μεγάλο Παναθηναϊκό παράγοντα:

«Η οικογένεια του Παναθηναϊκού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θρηνεί το χαμό ακόμη ενός επίλεκτου μέλους του, του Θανάση Γιαννακόπουλου. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια ενός σπουδαίου Παναθηναϊκού που αφιέρωσε τη ζωή του στην προώθηση των ιδεών του συλλόγου μας.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πρόσφερε -επί δεκαετίες- τα μέγιστα στο Τριφύλλι από όλες τις θέσεις. Από τον ΑΟ, του οποίου υπήρξε πρόεδρος επί σειρά ετών, την ΚΑΕ και την ΠΑΕ, ο Θανάσης έδινε πάντοτε το «παρών» στην πρώτη γραμμή της μάχης. Πάντα με στόχο να κρατάει στον υψηλότερο ιστό τη σημαία του Παναθηναϊκού.

Όπως και ο Παύλος, έτσι και ο Θανάσης, δεν πρόκειται να ξεχαστεί από τη μνήμη κανενός φίλου του Παναθηναϊκού αλλά και του ελληνικού αθλητισμού.

Καλό ταξίδι στον πιο γνήσιο και πιστό στρατιώτη του Παναθηναϊκού».

Τέλος, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, πέρα από την ανακοίνωση που εξέδωσε, δημοσίευσε και ένα μικρό βίντεο-αφιέρωμα στη μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...