Βήμα πρόκρισης για τον Προμηθέα, νίκησε 69-57 την Τενερίφη

Βήμα πρόκρισης για τον Προμηθέα, νίκησε 69-57 την Τενερίφη

Η ομάδα της Πάτρας ένα βήμα από τους «8» του Basketball Champions League

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Προμηθέας, καθώς έχει βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Ο Προμηθέας για μία ακόμη φορά ξεπέρασε το... ταβάνι του και επικράτησε της Τενερίφης με 69-57. Λάνγκστον Χολ και Ρίον Μπράουν δεν έπαιξαν λόγω τραυματισμού, αλλά οι συμπαίκτες τους έκαναν τα πάντα καλά. Πλέον ο Προμηθέας θα πάει στην Ισπανία την επόμενη εβδομάδα για να διαφυλάξει αυτό το +12.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και με πρωταγωνιστές επιθετικά τους Μέγιερ και Λίποβι βρέθηκαν γρήγορα στο +7 (14-7, 6'). Η Τενερίφη με τις αλλαγές του Βιδορέτα άλλαξε το ρυθμό όμως παρά τα καλάθια του Άιβερσον δεν μείωσε ιδιαίτερα (21-15, 10').

Ο Μέγιερ ήταν ασταμάτητος όμως και παρά τους 6 συνεχόμενους πόντους του Ουάιτ, κράτησε τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο πόντων (36-25, 16'), Η είσοδος του Γκίκα έφερε έναν ακόμη παίκτη στην εξίσωση του σκορ για τον Προμηθέα και με καλάθια του αρχηγού των Πατρινών (8/10 συνολικά τρίποντα στο ημίχρονο) έγινε το 45-27 λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η Τενερίφη με βελτιωμένη άμυνα φρόντισε γρήγορα να μειώσει σε 47-37 (24'), ωστόσο ο Γκίκας με τον Έλις βοήθησαν τους γηπεδούχους να ανακάμψουν (52-37, 26').

Με πρωταγωνιστή τον Άιβερσον η ισπανική ομάδα κατάφερε να μειώσει ακόμη και στους 10 πόντους, αλλά με τρίποντο του Λίποβι έγινε το 62-49 (35'). Στο τέλος τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να μειώσουν σε 66-57 (39') με εύστοχο σουτ τριών πόντων του Αμπρομάιτις.

πηγή: gazzetta.gr