«Ευρώπη τέλος» για τον Ολυμπιακό, ήττα με 1-0 από τη Ντιναμό Κιέβου

«Ευρώπη τέλος» για τον Ολυμπιακό, ήττα με 1-0 από τη Ντιναμό Κιέβου

Παρά τις ευκαιρίες του β' ημιχρόνου, οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν από τη συνέχεια

Την ήττα με 1-0 γνώρισε στο «Ολυμπίνσκι» του Κιέβου από τη Ντιναμό ο Ολυμπιακός και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κακοί στο πρώτο μέρος όταν δέχτηκαν το γκολ του Σολ και παρά τις χαμένες ευκαιρίες της επανάληψης, δεν μπόρεσαν να «γυρίσουν» το 2-2 του Φαλήρου, μένοντας εκτός από την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο 7ο λεπτό ο Χασάν είχε το πρώτο σουτ για τον Ολυμπιακό μετά από μεταβίβαση του Φορτούνη και ενώ η Ντιναμό είχε μπει με πίεση στο ματς. Οι Ουκρανοί είχαν αρχικά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 11' ο Ολυμπιακός έβγαλε μία ωραία αντεπίθεση με το γύρισμα του Τσιμίκα να φεύγει κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα προσπαθούσε και από το κέντρο και από τα άκρα να απειλήσει ενώ στο 16' είχε ξανά καλή στιγμή από γύρισμα του Τσιμίκα που έβγαλε δύσκολα ο Μπόικο. Οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν ως βασικά πρόσωπα των επιθέσεών τους σε εκείνο το διάστημα, τους Ποντένσε, Τσιμίκα και Φορτούνη.

Λάθος τοποθέτηση του Μεριά και της άμυνας, 1-0 ο Σολ

Στο 32' μετά από μία φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού και αδυναμία όλων να διώξουν ο Μικολένκο έβγαλε την μπάλα προς τον Σολ με τον Μεριά να μην κόβει σωστά και τον Ισπανό να βρίσκει την μπάλα και να στέλνει στην γωνία του Σα για το 1-0. Ευθύνη στην φάση είχε και το δεξί άκρο του Ολυμπιακού αλλά και ο Σισέ. Στο 35' ο Σεπελίεφ είχε ένα σουτ άουτ. Στο 41' ο Σισέ έδιωξε καίρια μία σέντρα των Ουκρανών και στο 45' ο Μπόικο μπλόκαρε μπαλιά του Φορτούνη. Στις καθυστερήσεις του α' μέρους είχε ο Σα μία μεγάλη επέμβαση σε τετ α τετ του Σολ.

Μασούρας αντί Ζιλ Ντίας αλλά η Ντιναμό πρέσαρε ξανά

Ο Μαρτίνς έβαλε στο ξεκίνημα του β' μέρους τον Μασούρα αντί του Ντίας αλλά η Ντιναμό πίεσε ξανά. Στο 60ό λεπτό ο Φορτούνης βρήκε χώρο και πέρασε τους προσωπικούς του αντιπάλους για να σουτάρει και ο Μπόικο να μπλοκάρει ενώ μετά απείλησε ξανά με σέντρα. Στο 64' ο Σαπαρένκο είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Σα ενώ αμέσως μετά ο Μασούρας είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία με σουτ.

Μεγάλες ευκαιρίες με Μασούρα και Χασάν

Ο Πορτογάλος προπονητής θέλησε να κάνει τις τελευταίες του κινήσεις βγάζοντας στο 65' τους Φορτούνη και Μπουχαλάκη για να βάλει στις θέσεις τους, τους Γκερέρο και Νάτχο. Στο 69' ο Τσιγκάνκοφ είχε ένα σουτ που δεν ανησύχησε τον Σα. Στο 74' ο Μασούρας έβγαλε εξαιρετικά στον Χασάν που από κοντά είδε τον Μπόικο να του λέει 'όχι'. Στο 81' ο Ολυμπιακός επιχείρησε με τον Τσιμίκα να απειλήσει αλλά δεν πέρασε την μπάλα από το τείχος. Στο 83' ο Χασάν έστειλε την μπάλα έξω από κόρνερ του Ποντένσε. Στο 87' ο Γκερέρο επίσης έχασε μεγάλο τετ α τετ. Στο 91' ο Μπόικο έπιασε και σουτ του Νάτχο. Οι παίκτες του Μαρτίνς δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στο ματς και το τελικό 1-0 έστειλε τους Ουκρανούς στην επόμενη φάση του Europa.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπόικο, Βέρμπιτς (90+ Ρούσιν), Σεπελίεφ, Σολ (90+ Αλιμπέκοφ), Σαπαρένκο (76' Γκαρμάς), Τσιγκάνκοφ, Μικολένκο, Μπούρντα, Μπουγιάλσκι, Σαμπάνοφ και Κεζντιόρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπουχαλάκης (65' Νάτχο), Ποντένσε, Σισέ, Φορτούνης (65' Γκερέρο), Γκιγιέρμε, Χασάν, Μεριά, Τσιμίκας, Ντίας (46' Μαασούρας) και Τοροσίδης.

ηγή: gazzetta.gr