«Ο Γιάννης θα παίξει κανονικά στο Παγκόσμιο»

«Ο Γιάννης θα παίξει κανονικά στο Παγκόσμιο»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δείχνει σίγουρος για την παρουσία του greek freak στην Κίνα

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ στο περιθώριο της παρουσίας του στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μίλησε για τους στόχους της Εθνικής μας στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και για το μεγάλο ζητούμενο, την συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο έμπειρος κόουτς εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας: «Ο Γιάννης είναι μια ιδιαιτερότητα πλέον, όπως έχω πει το τελευταίο διάστημα. Εμάς δεν μας προβληματίζει, γιατί είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί του και ξέρουμε τι γίνεται. Είχαμε πει ότι τον Σεπτέμβριο θα μπορούσε να μας βοηθήσει για ένα παιχνίδι στα «παράθυρα». Κάτι τέτοιο δεν έγινε γιατί άλλαξαν οι υποχρεώσεις του στο ΝΒΑ. Δεν είχαμε, όμως, μεγάλο άγχος για να λέμε την αλήθεια. Ξέραμε ότι έχει γίνει το μεγάλο βήμα για τη πρόκριση και είπαμε ότι ο Γιάννης μπορεί και να μην έρθει. Αυτή την στιγμή θεωρούμε ότι ο Γιάννης θα είναι κανονικά στο Παγκόσμιο. Στο Παγκόσμιο εκτός των άλλων θα συμμετέχει και η Αμερική με σούπερ ρόστερ, κάτι, που είναι μεγάλο κίνητρο, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι. Είναι κάτι το οποίο τραβάει τους χορηγούς και μαζεύει όλα τα σημαντικά πράγματα του μπάσκετ. Αρα για έναν παίκτη, όπως ο Γιάννης που είναι all star και αρχηγός στην ομάδα της Ανατολής, είναι ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Εμείς πιστεύουμε ότι ο Γιάννης θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει και να βοηθήσει την ομάδα και αυτή την στιγμή δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε».

Ο κ. Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε και στις θέσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Γιάννη, επισημαίνοντας: «Αυτή τη στιγμή το πλάνο είναι όπως παίζει στο Μιλγουόκι. Στο «4» και στο «5» δηλαδή. Δεν θέλω να μιλάω για το ρόστερ, γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμα και το θεωρώ λίγο γρουσουζιά. Πρώτα θέλω όλα τα παιδιά να τελειώσουν με τις υποχρεώσεις τους με τον καλύτερο τρόπο, να είναι υγιείς και ας έχουμε το πρόβλημα εμείς μετά για το ποιους θα καλέσουμε. Ο Γιάννης είναι ένας...λίμπερο. Άρα εμείς πρέπει να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να τον βοηθήσουμε και να έχουμε το καλύτερο σύνολο».

Επίσης στάθηκε και στις διαφορές μεταξύ ΝΒΑ και ευρωπαϊκού μπάσκετ: «Το ΝΒΑ, είναι ένα πρωτάθλημα με πολλές ιδιαιτερότητες, το οποίο δεν ταιριάζει πολύ με την φιλοσοφία της Ευρωλίγκας που είναι το κορυφαίο τουρνουά στην Ευρώπη και ακόμη περισσότερο με αυτό των εθνικών ομάδων. Αυτή την στιγμή βλέπουμε έναν παίχτη που πρωταγωνιστεί αλλά σε διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Στην Ευρώπη οι άμυνες αντιδρούν διαφορετικά, κλείνουν περισσότερο, διαβάζουν πιο σωστά και αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται και τόσο στην Αμερική. Τουλάχιστον στη ρέγκιουλαρ σίζον. Ο Γιάννης και αυτό που πιστεύω ότι τον κάνει διαφορετικό είναι ότι μπορεί να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα στο παρκέ. Στο αμυντικό κομμάτι να κλέψει, να πάρει ριμπάουντ, να κόψει και να αλλοιώσει σουτ κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό καθώς είναι πολύ μακρύς. Στο επιθετικό κομμάτι τα τεράστια προσόντα του τον βοηθούν να παίξει και κοντά αλλά και μακριά από το καλάθι. Φέτος παίζει ως πεντάρι λόγω ευελιξίας και το αποδέχεται αυτό δείχνοντας ένα κομμάτι από το μεγαλείο του. Άρα για εμάς είναι ένα εργαλείο που μπορεί να μας δώσει πολλά πράγματα».

Μιλώντας για τους στόχους της Εθνικής, υπογράμμισε: «Ο ρεαλιστικός στόχος είναι να είμαστε στους «8». Η διοργάνωση φέτος είναι λίγο διαφορετική από την προηγούμενη στην Ισπανία το 2014, που είχα και εγώ την χαρά να συμμετέχω. Να μπούμε, λοιπόν, στην οκτάδα και από κει και πέρα θα εξαρτηθεί αναλόγως με ποιον θα τύχουμε να παίξουμε γιατί θέλει και λίγο τύχη.»