Στην… απομόνωση ο Ισπανός που “έκλεψε” το μετάλλιο από τον Μπεναμπάντ

Ο Μαχιεντίν Μπεναμπάντ μπορεί να έχασε στα χαρτιά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 3.000 μέτρα στιπλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Ζυρίχης, επειδή έβγαλε τη φανέλα του πριν την ολοκλήρωση της κούρσας, όμως στη συνείδηση του κόσμου μάλλον παραμένει νικητής.

Διαβάστε: Του στερούν το χρυσό μετάλλιο επειδή έβγαλε τη φανέλα του!

Αυτό έδειξε η αντίδραση του κόσμου κατά την τελετή απονομής των μεταλλίων του αγωνίσματος, με τον Ισπανό Άνχελ Μουγέρα, που χάρη στην αμφιλεγόμενη αυτή απόφαση της ΕΕΑ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, να αποδοκιμάζεται έντονα.

Άλλωστε, ήταν η ισπανική αποστολή που υπέβαλε ένσταση κατά της νίκης του Μπεναμπάντ, με σκοπό ακριβώς να πάρει το χάλκινο μετάλλιο ο Μουγέρα.

Όμως δεν ήταν μόνο η αντίδραση του κόσμου, αλλά και μία κίνηση του (στα χαρτιά) χρυσού νικητή και συμπατριώτη του Μπεναμπάντ, Γιαν Κοβάλ, που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας: Μετά την ανάκρουση του γαλλικού εθνικού ύμνου, ο Κοβάλ αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί με τον Μουγέρα, και αντ' αυτού κατέβηκε από το βάθρο και πήγε στο δεύτερο σκαλοπάτι, μαζί με τον Πολωνό Κριστιάν Ζαλέφσκι, αφήνοντας τον Μουγέρα  στην... απομόνωση.

Δείτε το βίντεο: