Λίμες: πώς να διαλέξετε τη σωστή!

Ένα από τα πιο απαραίτητα εργαλεία για την περιποίηση των νυχιών είναι η λίμα, η οποία μας επιτρέπει να τους δώσουμε σχήμα και να ρυθμίσουμε το μήκος τους. Η επιλογή της, όμως, δεν είναι και τόσο εύκολη καθώς υπάρχουν πολλά είδη, μεγέθη και υλικά κατασκευής. Ξεκινήστε από το να καταλάβετε τις διαφορές τους ώστε να επιλέξετε αυτή που πρέπει!

Χάρτινες: φτιαγμένες από χαρτόνι και περασμένες με σμυρίδα, ένα πολύ σκληρό ορυκτό που δίνει την υφή γυαλόχαρτου. Είναι φθηνές και μιας χρήσης. Τις βρίσκουμε σε πακέτα και έχουν διάφορες επιφάνειες, λιγότερο ή περισσότερο σκληρές.

Μεταλλικές: και αυτές έχουν επικάλυψη σμυρίδας μόνο που είναι πιο ανθεκτικές από τις χάρτινες λόγω της μεταλλικής βάσης. Παρόλα αυτά μπορεί να είναι σκληρές αν έχετε μαλακά νύχια.

Γυάλινες: είναι η πιο ακριβή κατηγορία σε σχέση με τις παραπάνω. Η επιφάνειά τους είναι πιο λεπτή από μια χάρτινη ή μεταλλική και υποστηρίζουν ότι προστατεύουν τα νύχια από το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα.

 

Τι θα πρέπει να προσέξετε στη λίμα σας!

Η επιφάνεια μιας λίμας μπορεί να είναι από πολύ σκληρή μέχρι σχεδόν απαλή. Κάθε είδος επιφάνειας έχει τη δική της χρήση. Όταν θέλετε να λιμάρετε έντονα και να κοντύνετε το νύχι χωρίς να το κόψετε, τότε μιας σκληρή λίμα είναι η κατάλληλη. Αν θέλετε να δώσετε όμως σχήμα χωρίς να κόψετε από το μήκος του νυχιού, προτιμήστε μια πιο απαλή λίμα για περισσότερο έλεγχο. Γενικά, είναι καλό να μην παίρνετε πολύ σκληρές λίμες για να μην τραυματίσετε τα νύχια σας.

Πώς να φροντίσετε τη λίμα σας!

Βασικός κανόνας είναι να μην τη μοιράζεστε. Οι λίμες αποτελούν εστία μόλυνσης και θα πρέπει είτε να πετιούνται μετά από χρήση ή να απολυμαίνονται με ειδικό αντιβακτηριδιακό υγρό και σίγουρα να περιορίζονται μόνο σε ένα άτομο για χρήση.  

Δείτε επίσης: 

Tip για να βάφετε πάντα τέλεια τα νύχια σας!