Αδύναμα νύχια!

Εκτός από τους οργανικούς παράγοντες, υπάρχουν και διάφοροι άλλοι εξωγενείς που μπορούν να κάνουν τα νύχια μας αδύναμα και εύθραστα, χαλώντας έτσι την εικόνα των περιποιημένων άκρων. Και ενώ η διατροφή αποτελεί το πρώτο και κύριο βήμα για τη βελτίωση της εικόνας τους και την υγεία τους, υπάρχουν και άλλα "μέτρα" που μπορείτε να πάρετε για να τα προστατέψετε. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας ώστε να καταπολεμήσετε τα αδύναμα και εύθραυστα νύχια.

Σκληρυντικό νυχιών: διαλέξτε κάποιο που να θρέφει τα νύχια και όχι απλά μια βάση. Θα τους προσφέρει ένα προστατευτικό στρώμα που θα τα βοηθήσει να ανακάμψουν. 

Ενυδάτωση: κάντε μασάζ στα χέρια σας με ειδική κρέμα, ιδανικά μετά το μπάνιο. Εφαρμόζοντας κρέμα τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα και ειδικά κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας, θα προσφέρει στα νύχια σας ενυδάτωση και θα τα κάνει πιο εύκαμπτα με αποτέλεσμα να μη σπάνε τόσο εύκολα. Η διαφορά στα χέρια σας θα είναι άμεσα αισθητή!

Ξεβαφτικό: καλό είναι να το χρησιμοποιείτε με μέτρο καθώς είναι ένα πολύ δυνατό προϊόν. Προτιμήστε κάποιο που να έχει θρεπτικά και ενυδατικά στοιχεία ετσι ώστε να μην επιβαρύνονται παραπάνω. Αφήστε τα νύχια χωρίς βερνίκι για κάποιες μέρες ώστε να μπορούν να αναπνεύσουν.

Γάντια: δεν πρέπει ποτέ να τα ξεχνάτε όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι. Η σκόνη, τα απορρυπαντικά και η παρατεταμένη επαφή με το νερό εκτός ότι βλάπτουν το δέρμα, είναι εξαιρετικά επιβαρυντικά και για τα νύχια σας. Φορώντας γάντια, θα τα προστατέψετε από το να σπάνε και να ξεφλουδίζουν. 

Διαβάστε επίσης: