Ένοχος για ασέλγεια σε 7χρονη κρίθηκε 83χρονος στην Κρήτη

Ένοχος για ασέλγεια σε 7χρονη κρίθηκε 83χρονος στην Κρήτη

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή

Ένοχος κρίθηκε και από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων 83χρονος από το Ρέθυμνο, ο οποίος κατηγορούταν για ασέλγεια σε βάρος ενός 7χρονου κοριτσιού το 2014.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretapost.gr, ο ηλικιωμένος καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή και με την υποχρέωση της εμφάνισης του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Ωστόσο, η ποινή του μειώθηκε από τα 8 χρόνια κάθειρξης, που του είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο.

Το Εφετείο του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, για αυτό και η ποινή του μειώθηκε. Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν οι γονείς της ανήλικης, οι οποίοι τόνισαν, ότι ο 83χρονος εκμεταλλεύτηκε τις φιλικές σχέσεις που είχαν οι δύο οικογένειες, καθώς έμεναν σε διπλανά σπίτια σε χωριό του Ρεθύμνου.

Ο κατηγορούμενος και ο συνήγορος του, έκαναν λόγο για φαντασιώσεις της ανήλικης και για προσπάθεια αντεκδίκησης της οικογένειας της, καθώς όπως υποστήριξαν, ο 83χρονος δεν ήθελε να δώσει δανεικά χρήματα, που του είχαν ζητήσει οι γονείς του κοριτσιού.