Αλλαγή πλάνων! Στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας η Ελλάδα;

Στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας ίσως βρεθεί τελικά η Ελλάδα στην επικείμενη κλήρωση για τα τελικά του Μουντιάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου στην Κόστα ντο Σαουιπέ της Μπαΐα.

Η κλήρωση για τους ομίλους της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου και τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 3 του ερχόμενου μηνός, η FIFA θα ανακοινώσει τα κριτήρια για τα γκρουπ δυναμικότητας.

Ωστόσο, η Εθνική Ελλάδας, παρά τις πρώτες βρετανικές πληροφορίες, θεωρείται επικρατέστερο τελικά να βρεθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με άλλες επτά ευρωπαϊκές ομάδες, καθότι η FIFA φαίνεται να πραγματοποιεί στροφή και να επιλέγει γεωγραφικό προσανατολισμό για τον καταρτισμό των γκρουπ δυναμικότητας.

Δεδομένο θεωρείται το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στο οποίο θα συμμετέχουν η διοργανώτρια Βραζιλία, καθώς και οι επτά πρώτες ομάδες στην κατάταξη της FIFA δηλαδή οι Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη και Ελβετία.

Από τις εναπομείνασες εννέα ευρωπαϊκές ομάδες, οι οκτώ θα τοποθετηθούν στο τέταρτο γκρουπ, με τη λογική να λέει πως θα περισσέψει εκείνη που βρίσκεται χαμηλότερα απ' όλες στην κατάταξη της FIFA.

Η Γαλλία, λοιπόν, θα πάρει θέση στο τρίτο γκρουπ, μαζί με τις πέντε αφρικανικές ομάδες και τις δύο εναπομείνασες ομάδες της Νοτίου Αμερικής.

Στο δεύτερο γκρουπ θα μπουν τέσσερις εκπρόσωποι της Ασίας (σε αυτές ανήκει και η Αυστραλία καθώς και οι τέσσερις της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας, όπως προκύπτουν, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, χωρίς όμως να είναι σίγουρα:

1o γκρουπ:

Βραζιλία

Ισπανία

Γερμανία

Αργεντινή

Κολομβία

Βέλγιο

Ουρουγουάη

Ελβετία

2ο γκρουπ:

ΗΠΑ

Κόστα Ρίκα

Μεξικό

Ονδούρα

Ιαπωνία

Ιράν

Νότιος Κορέα

Αυστραλία

3ο γκρουπ:

Γαλλία

Χιλή

Εκουαδόρ

Ακτή Ελεφαντοστού

Γκάνα

Αλγερία

Νιγηρία

Καμερούν

4ο γκρουπ:

Ολλανδία

Ιταλία

Αγγλία

Πορτογαλία

Ελλάδα

Βοσνία- Ερζεγοβίνη

Κροατία

Ρωσία

*Η Ουρουγουάη θα τσεκάρει το εισιτήριό της στις 01:00 της Πέμπτης στον τυπικό επαναληπτικό του 5-0 του Αμμάν στο Μοντεβιδέο.