Η πτήση της χαράς – Με την Εθνική όλα γίνονται!

Η Εθνική Ελλάδος γράφει ιστορία. Για πρώτη φορά κέρδισε την πρόκριση σε δύο συνεχόμενες τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου και επέκτεινε το σερί της σε τέσσερις τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων από το 2008 και μετά.

Το επίτευγμα αυτό μόνο άλλες τέσσερις ομάδες, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν καταφέρει!

Μετά την παλικαρίσια πρόκριση στο Βουκουρέστι υπεράνω πάσης αμφιβολίας και διαιτητικής αδικίας που πάλι αδικαιολόγητα προέβαλαν οι κατώτεροι ποδοσφαιρικά Ρουμάνοι, τα συναισθήματα δικαίωσης και απόλαυσης της επιτυχίας ήταν έντονα.

Το σύνθημα "σήκωσέ το το τιμημένο" έγινε στην παρούσα περίσταση "γίνεται". Το γνωστό τραγούδι του Παντελή Παντελίδη έγινε μέσα στο αεροπλάνο της επιστροφής σύνθημα στα χείλη των διεθνών, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Τζαβέλλας, σε λογαριασμό του σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το νόημα της φράσης; Με την Εθνική όλα -πλέον- γίνονται δυνατά. Η Ελλάδα έχει προκριθεί στο πιθανώς ισχυρότερο Παγκόσμιο Κύπελλο της νεώτερης ιστορίας, από το οποίο δε θα απουσιάζει κανένα φαβορί και κανένας αστέρας, πλην του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, που δήλωσε "Μουντιάλ χωρίς εμένα, δεν αξίζει να το δεις".

Με την Εθνική λοιπόν όλα γίνονται! Γίνεται και το υπέροχο πλασέ του Μήτρογλου, που έβαλε νωρίς-νωρίς τα θεμέλια της πρόκρισης και "πάγωσε" το μέχρι τότε "καυτό" εθνικό στάδιο του Βουκουρεστίου, με τους 55.000 Ρουμάνους που κρατούσαν σημαιάκια και διψούσαν για την πρόκριση.

Γίνεται και το... απίστευτο αυτογκόλ του Τοροσίδη, ένα highlight της χρονιάς, που "κρέμασε" τον εμβρόντητο Καρνέζη και μας άγχωσε αλλά μόνο για λίγο.

Γίνεται να βλέπεις και τον ανέκφραστο μέχρι την Τρίτη Σάντος να τρέχει στις εξέδρες των Ελλήνων οπαδών που ακολούθησαν τη γαλανόλευκη στη Ρουμανία και να αγκαλιάζει φιλάθλους σαν μικρό παιδάκι. Ο άλλοτε φειδωλός στις εκδηλώσεις του Πορτογάλος ξέσπασε..

Όπως ξέσπασε σε κλάμματα και ο συγκινημένος Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός της ομάδας δήλωσε ότι "αισθάνεται την ενέργεια και την αγάπη όλων των Ελλήνων". Γίνεται λοιπόν να βλέπεις και τον ηρωικό αρχηγό να κλαίει...

Η Ελλάδα πιθανότατα θα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών.

Λέτε να ξανασαλπάρει το Πειρατικό; Με αυτή την Εθνική, όλα γίνονται...

Διαβάστε επίσης: Θρίαμβος στο Βουκουρέστι

Διαβάστε επίσης: Ο προπονητής της Ρουμανίας κλείνεται σε μοναστήρι!