Περιπέτεια για το Blue Star Delos στην καλντέρα της Σαντορίνης

Περιπέτεια για το Blue Star Delos στην καλντέρα της Σαντορίνης

Το καράβι παρέμεινε για ώρες εντός της καλντέρας εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων

Αγκυροβολημένο σε ασφαλές σημείο εντός της καλντέρας της Σαντορίνης παρέμεινε για ώρες το απόγευμα της Δευτέρας το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο Blue Star Delos, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι του Αθηνιού.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα atlantea.news, το πλοίο είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά μετά την άρση του απαγορευτικού τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι και έφθασε στον Αθηνιό λίγο μετά τις 19:30. Μετά από πολλές προσπάθειες, κατάφερε να δέσει και να κατεβάσει για λίγο τον καταπέλτη, ώστε να προλάβουν να αποβιβαστούν επιβάτες, αυτοκίνητα και νταλίκες.

Σύντομα όμως ο καπετάνιος του πλοίου έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι, έλυσε κάβους, απομακρύνθηκε από την προβλήτα και παρέμεινε στον θαλάσσιο χώρο της καλντέρας, αναμένοντας τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Την ίδια ώρα, στο λιμάνι 828 επιβάτες, 143 Ι.Χ. οχήματα, έντεκα δίκυκλα και τρία φορτηγά, περίμεναν το πλοίο να επανέλθει, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Περίπου μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα, το Blue Star Deloς επιχείρησε με επιτυχία νέα προσπάθεια προσέγγισης στον Αθηνιό και ξεκίνησε η επιβίβαση. Στις 00:20 της Τρίτης το Blue Star Delos αναχώρησε για το ταξίδι της επιστροφής του στον Πειραιά, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Νάξο και τη Πάρο.