«Ανέσυρα τη μια σορό, ξαναβούτηξα να βρω και τους υπόλοιπους. Δεν το έβαλα στα πόδια, είμαι ακόμη σοκαρισμένος»

«Ανέσυρα τη μια σορό, ξαναβούτηξα να βρω και τους υπόλοιπους. Δεν το έβαλα στα πόδια, είμαι ακόμη σοκαρισμένος»

Στον Εισαγγελέα σήμερα ο χειριστής του φονικού σκάφους

Την πόρτα της εισαγγελίας Ναυπλίου αναμένεται να περάσει σήμερα ο χειριστής του σκάφους που προκάλεσε το δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι το βράδυ της Παρασκευής με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και μια γυναίκα να τραυματιστεί σοβαρά.

Την ίδια ώρα υγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του ναυτικού δυστυχήματος στη θαλάσσια περιοχή Θύνι της Αργολίδας το βράδυ της Παρασκευής. Η τραγωδία συνέβη όταν ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δέκα Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν τρεις Έλληνες (δύο άνδρες και μία γυναίκα).

Τα τρία αδέλφια, εκ των οποίων οι δύο 60χρονοι ήταν δίδυμοι, επέβαιναν σε ξύλινη βάρκα, όταν εμβολίστηκαν από ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χειριζόταν 44χρονος Γάλλος υπήκοος και επέβαιναν σε αυτό δέκα Γάλλοι τουρίστες. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος των δύο ανδρών ήταν ακαριαίος,

«Πέρασε από πάνω του» δήλωσε ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, μιλώντας στο Open.

Αδέρφια τα τρία άτομα στο αλιευτικό

Νεκροί είναι ένας 70χρονος κι ένας 60χρονος άνδρας, ενώ η γυναίκα που δίνει μάχη για τη ζωή της είναι δίδυμη αδερφή του ενός εκ των δύο θυμάτων. Σύμφωνα με το argonafplia.gr. οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου.

Οι Γάλλοι τουρίστες είναι καλά στην υγεία τους. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α' Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

Χειριστής ταχυπλόου: «Δεν εξαφανίστηκα, τους βοήθησα!»

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σύμφωνα με πληροφορίες, στο φουσκωτό ταχύπλοο επέβαινε ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος ήταν ο χειριστής του σκάφους και φέρεται να διέφυγε με το που προσέγγισε στην ακτή το ταχύπλοο. Οι Αρχές τον αναζητούσαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά τελικά ο 44χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως και με τον συνήγορό του στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι.

Ο χειριστής του σκάφους υποστήριξε ότι δεν εξαφανίστηκε μετά το τραγικό συμβάν στο Πόρτο Χέλι και ότι βοήθησε προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. Τόνισε ακόμα ότι έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα που είχαν χτυπηθεί.

«Μετά την σύγκρουση οδήγησα στην στεριά τους 10 επιβαίνοντες και πήγα πάλι μέσα να βρω τα άτομα. Βούτηξα πολλές φορές. Ανέσυρα τη μια σορό, ξαναβούτηξα να βρω και τους υπόλοιπους. Στη προσπάθεια μου να βοηθήσω στην ανεύρεση των ανθρώπων τραυματίστηκα. Δεν το έβαλα στα πόδια, είμαι ακόμη σοκαρισμένος», ανέφερε σύμφωνα με το Star.

Εκεί ο ίδιος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος του, τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο χειριστής αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.