Τι ισχυρίστηκε ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους στο Πόρτο Χέλι

Τι ισχυρίστηκε ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους στο Πόρτο Χέλι

Υποστήριξε ότι έπεσε στη θάλασσα να βοηθήσει και επειδή τραυματίστηκε πήγε για τις πρώτες βοήθειες

Στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι κρατείται ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφος, το οποίο το βράδυ της Παρασκευής έπεσε πάνω σε μικρό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Θύνι της Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα και να τραυματιστεί άλλο ένα.

Ο 44χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε, όπως μετέδωσε ο τ/σ Ant1, ότι όχι μόνο δεν διέφυγε μετά το δυστύχημα, αλλά ότι βοήθησε, προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. όπως είπε, έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές, για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα, που είχαν χτυπηθεί. Δικαιολόγησε δε το γεγονός, ότι δεν παρουσιάστηκε άμεσα στις λιμενικές αρχές, λέγοντας ότι τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή, πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο υπαίτιος του δυστυχήματος παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι συνοδεία του δικηγόρου του. Εκτός από την κατάθεσή του, ο 44χρονος υποβλήθηκε και σε αλκοτέστ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ και αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα σήμερα ή αύριο το πρωί στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης.