Το ψάρεμα με τη βάρκα που κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία

Το ψάρεμα με τη βάρκα που κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία

Ανατριχιαστική η μαρτυρία του πρώτου δύτη που έσπευσε στην περιοχή - Τι ισχυρίστηκε ο χειριστής του ταχύπλοου

Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε το ψάρεμα με βάρκα στη θαλάσσια περιοχή Θύνι της Αργολίδας το βράδυ της Παρασκευής για τρία αδέλφια, δύο άνδρες ηλικίας 70 και 60 ετών και μία γυναίκα 60 ετών, με τους δύο πρώτους να χάνουν τη ζωή τους και την τρίτη να δίνει μάχη για τη ζωή της στην εντατική του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Τα τρία αδέλφια, εκ των οποίων οι δύο 60χρονοι ήταν δίδυμοι, επέβαιναν σε ξύλινη βάρκα, όταν εμβολίστηκαν από ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χειριζόταν 44χρονος Γάλλος υπήκοος και επέβαιναν σε αυτό δέκα Γάλλοι τουρίστες. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος των δύο ανδρών ήταν ακαριαίος, ενώ η βαρύτατα τραυματισμένη γυναίκα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί στο νοσοκομείο Άργους, όπου και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε μονάδα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας και από εκεί στην ΜΕΘ του «Η εικόνα που αντίκρισα ήταν απελπιστική»Άγιος Σάββας».

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι Γάλλοι επιβαίνοντες του ταχύπλοου, δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά, οι οποίοι διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες, είναι καλά στην υγεία τους. Οι ενήλικοι Γάλλοι υπήκοοι υποβλήθηκαν αλκοτέστ με αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι στο πλαίσιο της προανάκρισης. Ο 44χρονος συμπατριώτης τους εξαφανίσθηκε μετά το δυστύχημα και παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτο στο λιμεναρχείο συνοδευόμενος αππό τον δικηγόρο του.

«Η εικόνα που αντίκρισα ήταν απελπιστική»

Ενδεικτική της τραγωδίας είναι η μαρτυρία στο newsbeast.gr του πρώτου δύτη που έσπευσε στην περιοχή. Όπως είπε, η εικόνα που αντίκρισε ήταν «απελπιστική» για να συμπληρώσει ότι «δεν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ». Ο ίδιος εντόπισε τους δύο νεκρούς άνδρες, τις σορούς των οποίων ανέσυρε με τη βοήθεια του Λιμενικού, που στο μεταξύ έφθασε στην περιοχή από ξηράς και θαλάσσης.

Ο ίδιος περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, το θέαμα που αντίκρισε. Όπως είπε, το ταχύπλοο πέρασε κυριολεκτικά πάνω από την μικρή βάρκα, την οποία έκοψε στα δύο. όσο για τα θύματα, είπε ότι «τους έκοψε στα δύο η προπέλα... Είχαν ακρωτηριαστεί σε διάφορα σημεία, χέρια, πόδια, κεφάλι...». Για την γυναίκα είπε ότι «ήταν πολύ βαριά τραυματισμένη και γεμάτη εκδορές».

Αρνείται ότι εξαφανίσθηκε για να διαφύγει της σύλληψης ο χειριστής

Ο 44χρονος χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου ο οποίος αναζητούνταν σε ξηρά και θάλασσα από το Λιμενικό, εμφανίσθηκε σήμερα το πρωί συνοδεία του δικηγόρου του στο Λιμενικό Τμήμα στο Πόρτο Χέλι, όπου και κρατείται, προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. οι λιμενικοί τον υπέβαλαν και σε αλκοτέστ, προκειμένοηυ να διαπιστωθεί, αν είχε κάνει υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ο ίδιος στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε, ότι μετά το δυστύχημα δεν έσπευσε να εξαφανισθεί, όπως του καταλογίστεικε, αλλά αντιθέτως βούτηκε πολλές φορές στη θάλασσα και βοήθησε στην ανάσυρση της μίας σορού. Στη συνέχεια όπως είπε, βγαίνοντας στην ξηρά, διαπίστωσε ότι είχε τραυματιστεί και σαν να μην έτρεχε τίποτα, πήγε μόνος του για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.