Νέα εποχή για τη Γιουβέντους με τον Μαουρίτσιο Σάρι

Νέα εποχή για τη Γιουβέντους με τον Μαουρίτσιο Σάρι

Παρουσιάστηκε ο νέος τεχνικός των «μπιανκονέρι»

Ο διάδοχος του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον πάγκο της Γιουβέντους Μαουρίτσιο Σάρι, παρουσιάστηκε σήμερα επίσημα από τη διοίκηση των «μπιανκονέρι».

Ο 60χρονος τεχνικός με καταγωγή από τη Νάπολη, συμφώνησε για τρία χρόνια με τη «Μεγάλη Κυρία» και στις πρώτες του δηλώσεις, ανέφερε ότι ήρθε στην καλύτερη ομάδα της Ιταλίας:

«Στη Νάπολι έδωσα όλο μου τον εαυτό και έπειτα αποφάσισα να βιώσω μια σπουδαία εμπειρία στην Premier League. Η Γιουβέντους είναι η καλύτερη ομάδα στην Ιταλία αυτή τη στιγμή και μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω στη χώρα. Το θεωρώ ένα επίτευγμα μιας μεγάλης καριέρας αυτό που μου παρουσιάστηκε αυτή τη στιγμή.

Δεν έχω ξαναδεί τόση αποφασιστικότητα και προσήλωση από έναν σύλλογο για να προσλάβει έναν προπονητή. Είχαν εξαιρετική νοοτροπία όταν με πλησίασαν και μιλήσαμε και μου έδειξαν πως ήθελαν πολύ να συνεργαστούμε.

Σε μια ομάδα όπως είναι η Γιουβέντους, οφείλεις κάθε πρωί που ξυπνάς να έχεις τη νοοτροπία του νικητή και να προετοιμάζεσαι για τη νίκη σε κάθε ματς. Η Γιουβέντους οφείλει να παρουσιαστεί αποφασιστική και να στοχεύσει εξ αρχής στο Champions League, γνωρίζοντας όμως πως το ίδιο κάνουν άλλες 8-9 μεγάλες ομάδες.

Όταν ήμουν στη Νάπολι επί τρία χρόνια ξυπνούσα με πρώτη σκέψη να νικήσω τη Γιουβέντους. Αυτό ήταν το καθήκον μου εκείνη την εποχή. Έδωσα το 110% στην ομάδα και θα το κάνω και τώρα. Όταν τελειώνει η κόντρα σε αθλητικά πλαίσια, τελειώνει».

Επίσης αναφέρθηκε στον μεγάλο σταρ της ομάδας, Κριστιάνο Ρονάλντο, που πλέον θα προπονείται υπό τις οδηγίες του:

«Στο παρελθόν έχω προπονήσει μεγάλους παίκτες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι με τον Ρονάλντο πάω στο επόμενο level. Μιλάμε για κάποιον που έχει τα περισσότερα ρεκόρ στον κόσμο και σκοπός μου είναι να τον βοηθήσω να θέσει ακόμα περισσότερα, γνωρίζοντας ότι θα έχω συνεισφέρει κι εγώ σε αυτά».