Είχε φακελώσει ολόκληρη την Ελλάδα!

Από το υπουργείο Οικονομικών απέσπασε τα προσωπικά δεδομένα περίπου 9 εκατομμυρίων πολιτών, ο 35χρονος που συνελήφθη σήμερα από την Αστυνομία.

Η μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν, ύστερα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο τρόπος που κατάφερε να αποσπάσει τα δεδομένα.

Όπως έγινε γνωστό από τη Αστυνομία, στο σπίτι του 35χρονου διεξήχθη έρευνα και εντοπίστηκε ο σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB με το παράνομο υλικό.

Ανάμεσα στα εννιά εκατομμύρια πολιτών υπάρχουν αποβιώσαντες, μικρά παιδιά, και πολίτες με στοιχεία όπως αριθμούς φορολογικών μητρώων, περιουσιακές καταστάσεις, ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικιών, στοιχεία Αστυνομικής Ταυτότητας.

Η Ελληνική Αστυνομία εικάζει ότι ο συλληφθείς πρέπει να είχε στην κατοχή του για αρκετό χρονικό διάστημα τα στοιχεία. Μένει να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο διέρρευσαν τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών και αν έχουν δοθεί σε άλλους.

Σε βάρος του 35χρονου, ο οποίος οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Λεπτομέρειες της συγκεκριμένης υπόθεσης θα παρουσιάσει ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής.

Όσον αφορά στην υποβολή τυχόν ερωτήσεων, σε αυτές θα απαντήσει ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Μανώλης Σφακιανάκης.