Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη βούρτσα μαλλιών ;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γυναίκες τείνουμε να επενδύουμε σε πολλά styling tools και ακριβά προϊόντα, αλλά μπορεί να παραμελήσουμε το θέμα βούρτσα παρότι στην πραγματικότητα αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα της φροντίδας των μαλλιών και η λάθος επιλογή μπορεί να τα καταστρέψει! Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες και το είδος των μαλλιών, αγοράζουμε και την κατάλληλη!

Στην αγορά υπάρχουν πολυάριθμοι τύποι βούρτσας, ο καθένας έχοντας διαφορετικές ιδιότητες, απευθυνόμενος σε διαφορετικά είδη τρίχας!

Με αεραγωγούς και αραιή: είναι μια βούρτσα που μπορεί να αντικαταστήσει την χτένα. Λεπτή, κατασκευασμένη είτε από πλαστικό ή κεραμικό υλικό, ενδείκνυται για όλα τα είδη μήκους και τύπου μαλλιών. Καθαρίζεται εύκολα, αφού τα «δόντια» της έχουν στρογγυλεμένο τελείωμα και έχει αρκετά κενά, κάτι που την κάνει κατάλληλη για στέγνωμα μαλλιών με πιστολάκι επιτρέποντας στον αέρα να περάσει.

Πλατιά με μαξιλάρι: τα πλαστικά, πυκνά και κοντά «δόντια» της, την καθιστούν κατάλληλη για τα μακριά μαλλιά, για μαλλιά που είναι λεπτά ή φριζάρουν. Είναι ιδανική επιλογή για να απομακρύνεται κόμπους και αν και μπορεί να κάνει το στέγνωμα πιο αργό αν η βάση της είναι από ξύλο, μπορεί παράλληλα να μειώσει τον στατικό ηλεκτρισμό στα μαλλιά. Αν έχετε ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, είναι η τέλεια βούρτσα για εσάς!

Μεγάλη στρογγυλή: τα μακριά, ίσια μαλλιά είναι το όνειρο της πλειοψηφίας των γυναικών. Αυτή η βούρτσα είναι ιδανική για ίσιωμα και αν είναι φτιαγμένη από συνδυασμό συνθετικών και φυσικών ινών, προσδίδει επιπλέον λάμψη ενώ τα μαλακώνει. Αν είναι κεραμική, θα επιταχύνει τον χρόνο στεγνώματος. Για να την χρησιμοποιήσετε ιδανικά, τοποθετήστε την κάτω από τις ρίζες μιας τούφας μαλλιών διοχετεύοντας ζεστό αέρα με το πιστολάκι, στριφογυρίζοντας σταδιακά μέχρι τις άκρες και επαναλάβετε ανα τούφα για τέλεια ίσια μαλλιά. Όσο πιο μεγάλη είναι η διάμετρος τόσο περισσότερα μαλλιά μπορεί να κρατήσει και να πετύχει πιο πολύ όγκο στην ρίζα.

Ημιστρόγγυλη με φυσικές ίνες: αν επιθυμείτε ελαφρώς σγουρές άκρες, αυτή είναι η σωστή επιλογή. Σε στεγνά μαλλιά, τελειώστε το styling χρησιμοποιώντας πιστολάκι, τυλίξτε τις άκρες των μαλλιών με αυτή την βούρτσα για δώσετε κίνηση και κλίση. Πάντα ξεκινάτε από την εσωτερική μεριά των μαλλιών και σταδιακά προς τις εξωτερικές στρώσεις. Για να σταθεροποιήσετε την κλίση της τρίχας, ολοκληρώστε την κάθε τούφα με κρύο αέρα.

 

Δείτε επίσης:

Μυστικά για πιο όμορφα και υγιή μαλλιά!

Σίγουρα έχετε επιλέξει το σωστό πιστολάκι μαλλιών;

Εξαφανίστε το φριζάρισμα...για πάντα!