Πολιορκούν στη Φωκίδα τους δραπέτες των Τρικάλων

Η Αστυνομία φέρεται να έφτασε στα ίχνη των δραπετών των φυλακών Τρικάλων. Τα άτομα που πραγματοποίησαν αναστροφή και κατευθύνθηκαν προς την ορεινή Ναυπακτία, φέρεται να είναι οι καταζητούμενοι που σκότωσαν τον 37χρονο αστυνομικό στο Δίστομο.

Συγκεκριμένα, επιχείρηση γιγαντιαίων διαστάσεων έχει στηθεί γύρω από το χωριό Φιλοθέη στην περιοχή "Χάνι Ρέτζι" στη Δωρίδα της Φωκίδας.

Οι δραπέτες εικάζεται ότι έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στο χωριό. Εντός του οικισμού, ιδιοκτήτης μικρού βαν αντιλήφθηκε ότι κάποιοι επιχειρούσαν να κλέψουν το αγροτικό φορτηγάκι του, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του.

Εκείνος άρχισε να φωνάζει και οι παρολίγο ληστές τράπηκαν σε φυγή. Ο αγρότης ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία, στην οποία σήμανε συναγερμός. Περιπολικά και συμβατικά αυτοκίνητα κινήθηκαν προς την κατεύθυνση που ακολούθησαν οι ύποπτοι και στήθηκαν μπλόκα στη γέφυρα Ρέρεσι.

Οι δραπέτες βρέθηκαν σε ένα από τα μπλόκα και εκεί απειλήθηκε νέα συμπλοκή. Δύο εκ των δραπετών κατέβηκαν από την καρότσα φορτηγού οπλισμένοι με καλάσνικοφ.

Ένας από τους αστυνομικούς άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, αλλά παρά τις δυο προειδοποιητικές βολές οι δραπέτες αυτή τη φορά δεν απάντησαν στα πυρά και απλά, επιβιβάστηκαν πάλι στο αγροτικό, έκαναν αναστροφή και εξαφανίστηκαν.

Ωστόσο, η περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας προς την οποία κατευθύνθηκαν και βρίσκεται ανάμεσα σε δυο μοναστήρια, έχει εγκλωβιστεί από διμοιρίες της ΕΚΑΜ και άνδρες της ΟΠΚΕ που σφίγγουν ολοένα τον κλοιό ολόγυρά τους με τη βοήθεια του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο κάνει συνεχείς πτήσεις ερευνώντας κάθε σημείο με θερμική κάμερα.

Οι ομάδες των αστυνομικών έχουν μαζί τους και ειδικά εκπαιδευμένους ελεύθερους σκοπευτές, που έχουν εντολή να ρίξουν, αν δουν τους οπλισμένους δραπέτες. Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς, είναι ότι οι καταζητούμενοι δεν πυροβόλησαν αν και κρατούσαν τα Καλάσνικοφ στα χέρια.