Διαβήτης και… γλυκά απογεύματα

Ένα έξυπνο και απολαυστικό απογευματινό σνακ μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό «σύμμαχο» για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ώστε να διατηρήσουν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου.

Τι καλύτερη λύση από ένα cupcake, για να κάνουμε ένα γευστικό διάλειμμα στην ημέρα; Φτιαγμένο στο σπίτι και το πιο σημαντικό με τις σωστές «προδιαγραφές». Χάρη στη σειρά επιδορπίων Sweet & Balance από τη ΓΙΩΤΗΣ που είναι κατάλληλη και για όσους ακολουθούν ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.

Άλλωστε, όλα τα επιδόρπια της σειράς Sweet & Balance, έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και Γλυκαιμικό Φορτίο, δεν περιέχουν ζάχαρη, αλλά το φυσικό γλυκαντικό από το φυτό stevia*, έχουν λιγότερες θερμίδες, ενώ περιέχουν πολύτιμες φυτικές ίνες.

Με το Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance μπορούμε να δημιουργήσουμε μοναδικά σε μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις και να τα απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές.

Για τη μικρή λιχουδιά της μέρας ένα cupcake είναι ότι πρέπει για να ένα γευστικό διάλειμμα!

Cupcake

 

Υλικά

• 1 κουτί Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ

• 1 κουτί Μίγμα για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ

• 90 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο

• 3 αυγά

• 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα light

• 300 ml (1½ φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι, χωρίς ζάχαρη

• 100 ml (½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα

• 50 γρ. Σοκολάτα Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ τριμμένη

Εκτέλεση:

Παρασκευάζετε το Μίγμα για Κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού χρησιμοποιώντας χυμό πορτοκάλι αντί για νερό. Μοιράζετε τη ζύμη σε 20 ατομικά φορμάκια για cupcakes.

Ψήνετε τα cupcakes για 30 λεπτά περίπου και τα αφήνετε να κρυώσουν. Χτυπάτε στο μίξερ το Μίγμα για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το γάλα. Στο τέλος ρίχνετε το φρέσκο τυρί κρέμα και χτυπάτε λίγο ακόμα.

Μοιράζετε την κρέμα πάνω στα cupcakes με τη βοήθεια ενός κορνέ. Αν χρειάζεται κόβετε λίγο την επιφάνεια των cupcakes για να γίνει επίπεδη. Αν θέλετε, γαρνίρετε με λίγη τριμμένη Σοκολάτα.

Μερίδες ανά γλύκισμα: 20

Βάρος μερίδας: 96 ΓΡ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ, 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ ΚΑΙ 1/2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΦΡΟΥΤΟΥ

Γνωρίστε όλη τη νέα γενιά επιδορπίων Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ με Stevia και βρείτε κι άλλες συνταγές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη στο site www.sweetandbalance.gr

*Μπορεί να χορηγηθεί στο πλαίσιο ενός διαιτολογίου μειωμένων σακχάρων με την κατάλληλη καθοδήγηση και σύμφωνη γνώμη ειδικού γιατρού ή διατροφολόγου.