Πειραματικό εμβόλιο κατά του AIDS σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Πειραματικό εμβόλιο κατά του AIDS σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν εντός του 2019

Η εταιρεία Johnson & Johnson ετοιμάζεται για να δοκιμάσει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του ιού HIV, μια κίνηση για την ανάπτυξη της πρώτης, έπειτα από δεκαετίες, ανοσοποίησης έναντι του ιού αυτού που προκαλεί τη θανατηφόρα νόσο του AIDS.

Περίπου 3.800 άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες θα συμμετάσχουν στη δοκιμή του εμβολίου στο πλαίσιο μελέτης που έχει σχεδιαστεί να αρχίσει αργότερα φέτος, δήλωσε σε συνέντευξη ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Bloomberg σημειώνει πως η J&J προσπαθεί να παρασκευάσει ένα εμβόλιο το οποίο θα έχει αποτέλεσμα σε πληθυσμούς σ' όλον τον κόσμο οι οποίοι έχουν μολυνθεί από χιλιάδες διαφορετικά στελέχη του ιού, ο οποίος αλλάζει γρήγορα. Άλλα εμβόλια επικεντρώνουν στην πρόληψη μεμονωμένων στελεχών. Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις προσπάθειες και η ανάπτυξη τουλάχιστον άλλων δύο υποσχόμενων εμβολίων βρίσκεται σε προχωρημένo στάδιo, μεταδίδει ακόμη το Bloomberg.