O παράδεισος των οικογενειακών διακοπών έχει όνομα!

της Βίκης Βαμιεδάκη

Την καλύτερη συνταγή οικογενειακών διακοπών «γεύτηκα» από κοντά, όταν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού επισκέφτηκα ένα resort, που με έβαλε στη διαδικασία να γίνω ξανά παιδί για λίγες ημέρες.

Το Thalatta Seaside Hotel στη βόρεια Εύβοια έχει ως επίτιμους καλεσμένους του τα παιδιά, βάζοντας έτσι στο αληθινό παιχνίδι μαμάδες, μπαμπάδες, θείες και νονούς! Λίγες ημέρες πριν την άφιξη μου στο Thalatta, έφτασε στο email μου ένα μήνυμα. Περιείχε όλες εκείνες τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες που προετοιμάζουν τους γονείς για όλα τα καλά που τους περιμένουν στο ξενοδοχείο. Από τα βιογραφικά των animators – παιδαγωγών μέχρι το Pack List με τα αντικείμενα που ίσως χρειαστούν και θα κάνουν πιο ευχάριστη τη διαμονή τους.

Στο τέλος είχε και μια φόρμα όπου το κάθε παιδί θα συμπλήρωνε, δημιουργώντας ένα μικρό «βιογραφικό» με τα πράγματα που αγαπά! Σας πληροφορώ ότι αυτό το συμπλήρωσα και γω! Μα ξέρετε πόσο καιρό είχε κάποιος να με ρωτήσει, ποιο είναι το αγαπημένο μου παραμύθι, ο αγαπημένος μου ήρωας, το αγαπημένο μου παιχνίδι και φαγητό και τι ονειρεύομαι για τις διακοπές μου; Κάπως έτσι, με μια αθώα παιδική διάθεση και με μια πρώτη δόση ξενοιασιάς έφτασα μετά από μόλις 2 ώρες διαδρομής με το αυτοκίνητο στην πόρτα του παιδικού μου παραδείσου!

Το συγκρότημα του Thalatta Seaside Hotel απλώνεται μπροστά στην υπέροχη παραλία της Αγίας Άννας, αγκαλιασμένο από ένα πυκνό πευκοδάσος. Μέλος του δικτύου των Small Luxury Hotels οf the World, το resort έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να «χάνεται» στο τοπίο. Λιτές γραμμές στα κτήρια του, που φιλοξενούν άνετα και φωτεινά δωμάτια και σουίτες, που χαρακτηρίζονται από απέριττη πολυτέλεια και λειτουργικότητα.

Οι ανοικτοί κοινόχρηστοι χώροι, με το μεγάλο μπαρ στο χώρο της πισίνας, τα εστιατόρια και τα διάφορα ντιζαϊνάτα σαλόνια, συγκεντρώνουν μικρούς και μεγάλους όλες τις ώρες της ημέρας.

Όσο κόσμο κι αν φιλοξενεί το resort, ακόμα και αν είναι ασφυκτικά γεμάτο, όπως ήταν όταν εγώ το επισκέφτηκα, δεν νιώθεις ούτε μια στιγμή ότι ενοχλείσαι.

Άλλοι απολαμβάνουν μεσημεριανό υπνάκο στην παραλία, άλλοι πίνουν τα ούζα τους στο ολοκαίνουριο «Μeze» πάνω στο κύμα, άλλοι διαβάζουν ξαπλωμένοι στην πισίνα, άλλοι «κρύβονται» στο ατμοσφαιρικό Spa για μασάζ και περιποιήσεις και άλλοι κάνουν εκδρομές στη γύρω περιοχή. Και κυρίως όλοι αναζητούν το παιχνίδι.

Όσο για τα παιδιά, αυτά και αν απολαμβάνουν τις δραστηριότητες και τα λαχταριστά μενού που έχουν ετοιμαστεί μόνο για τους λιλιπούτιους ουρανίσκους τους. Ο ιδιοκτήτης του Thalatta Δημήτρης Ντόκορος, δεν θα μπορούσε παρά να έχει δημιουργήσει έναν αληθινό παράδεισο για όλα τα παιδιά, αλλά και για τον δικό του μοναχογιό τον 5χρονο Οδυσσέα.

Γνήσιος εξερευνητής και τιμητής του ονόματος του, ο μικρός Οδυσσέας, μας πήρε από το χέρι (εμένα και άλλα παιδάκια) και μας ξενάγησε στο ζωντανό παραμύθι που έχει στηθεί στο ξενοδοχείο! Φυσικά και βάλαμε σκούφους αρχιμάγειρα και ρίξαμε μέσα στο μεγάλο μπολ βούτυρο, αλεύρι και ότι άλλο έγραφε η συνταγή μας, για να απολαύσουμε λίγο αργότερα, λαχταριστά, μοσχομυριστά κουλουράκια από τα χεράκια των μικρών μας φίλων!

Μας είχε ήδη ανοίξει η όρεξη και ενώ είχα πρόσκληση ουζομεζέ, προτίμησα το παιχνιδιάρικο, γευστικότατο και υγιεινό παιδικό μενού, που δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω. Αφού απολαύσαμε ένα Freddo με σοκολατούχο γάλα και αφρόγαλα σαν μεγάλοι, πιαστήκαμε να διαβάζουμε το απίστευτο μενού και να παραγγέλνουμε!

Ο κατάλογος αυτός έχει επιμεληθεί από την ομάδα της κουζίνας με περισσή φροντίδα και είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τα παιδιά (και όχι μόνο)! Υπό τη γαστριμαργική μπαγκέτα του chef Χαράλαμπου Φλεβάρη έχουν ετοιμαστεί ξεχωριστά γευστικά αλλά και θρεπτικά παιδικά μενού και καθημερινό nutritious kids buffet για να είστε σίγουροι για την σωστή διατροφή των παιδιών σας κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Επίσης στα δωμάτια θα βρείτε και complimentary kids bar.

Το απόγευμα, βάλαμε αθλητικά παπούτσια για να κάνουμε μια μικρή βόλτα έξω από το ξενοδοχείο και να βρεθούμε κοντά στα όμορφα άλογα.

Δεν ήταν λίγοι οι γονείς που μας ακολούθησαν, κάποιοι φέρνοντας μαζί τους ακόμα και μωρά, που κοιτούσαν εντυπωσιασμένα τα υπέροχα αυτά πλάσματα!

Μάθαμε τα πάντα για τη ζωή τους στο κτήμα, τα βουρτσίσαμε και παίξαμε μαζί τους! Τα παιχνίδια στην πισίνα ήταν ακόμη μια γιορτή! Καταδύσεις, κολύμβηση και γάργαρα γέλια συνόδευαν την πολύχρωμη παρέα!

Θεατρικές παραστάσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά σας, δρώμενα, χοροί και τραγούδια, όλα διοργανώνονται από αυτή την ξεχωριστή παρέα!

Βρήκα χρόνο φυσικά για να απολαύσω τις περιποιήσεις στο Spa του resort, το οποίο προτιμούν ιδιαίτερα και οι μαμάδες και οι μπαμπάδες!

Ραντεβού στο 1ο Family Run

Για το τέλος του καλοκαιριού το ξενοδοχείο επιφυλάσσει σε μικρούς και μεγάλους πολλές εκπλήξεις και προσφορές, με διάφορα πακέτα διακοπών! Μάλιστα το Thalatta Seaside Hotel εγκαινιάζει ένα νέο αθλητικό γεγονός! Το ξενοδοχείο είναι υπερήφανος χορηγός φιλοξενίας του 1ου Family Run που θα διεξαχθεί στις 27 - 29 Σεπτεμβρίου 2013, στην παραλία της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια.

Πρόκειται για ένα αγώνα στον οποίο θα συμμετέχει όλη η οικογένεια, γονείς και παιδιά ως μια ομάδα, που αγωνίζονται μαζί σε µια σειρά αθλημάτων, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργεί αυτές τις πολύτιµες οικογενειακές στιγµές που όλοι θα αναπολούµε τα επόµενα χρόνια, μυώντας τα παιδιά μας στις χαρές του αθλητισμού, της οµαδικότητας και της ευγενούς άµιλλας. Πρόκειται για το πρώτο μαζικό, αθλητικό, οικογενειακό event με αγώνες:

- τρεξίματος (διαφορετικές κατηγορίες)
- ποδηλάτου
- canoe – kayaκ

Κεντρική ιδέα στη διοργάνωση είναι η συμμετοχή των γονιών μαζί με τα παιδιά τους και ως εκ τούτου ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ομαδική/οικογενειακή συμμετοχή. Για αυτό το λόγο, τα αγωνίσματα και οι διαδρομές σχεδιάζονται από έμπειρους προπονητές παράλληλα με εξειδικευμένους παιδαγωγούς και με ηλικιακές κατηγορίες για τα παιδιά που ξεκινούν από 3 μηνών έως 16 χρονών.

Στόχος είναι η βράβευση όλων των συμμετεχόντων. O αγώνας απευθύνεται σε οικογένειες µε την ευρύτερη σηµασία της λέξης και σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Μπορεί να συμμετάσχει ένας γονέας µε ένα παιδί, δύο γονείς µε ένα παιδί, δύο γονείς µε δύο παιδιά, πολύτεκνες οικογένειες, µονογονεϊκές οικογένειες, νονοί µε βαφτιστήρια, θείοι και θείες µε ανίψια, παππούδες και γιαγιάδες µε εγγόνια κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Family Run πατήστε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις για το Thalatta Seaside Hotel με ένα κλικ εδώ