Τα πιο όμορφα αεροδρόμια του κόσμου!

Η εμπειρία ενός ταξιδιού δημιουργείται από πολλούς παράγοντες. Σημαντικό ρόλο παίζουν όλα τα στοιχεία, ακόμα και αυτά που για κάποιους δεν έχουν ιδιαίτερη δυναμική, όπως ένα αεροδρόμιο.

Επιλέξαμε τα 10 ωραιότερα αεροδρόμια στον κόσμο, που θα σας μείνουν αξέχαστα σχεδόν όσο και οι προορισμοί που αντιπροσωπεύουν.

John F. Kennedy Airport, Νέα Υόρκη, Αμερική

 

Το terminal 5 του αεροδρομίου υποδέχεται και εντυπωσιάζει τους επιβάτες με την ξεχωριστή του αισθητική. Σχεδιάστηκε από τον Φινλανδό αρχιτέκτονα Eero Saarin το 1962 με την προοπτική να θυμίζει έναν γλάρο που πετάει. Λόγω του μοναδικού του σχεδιασμού έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές ως σκηνικό για γυρίσματα ταινιών, όπως το «Πιάσε με αν μπορείς» (Catch Me if You Can).

Barajas, Μαδρίτη, Ισπανία

 

Η Μαδρίτη εξελίσσεται ταχύτατα σε έναν σημαντικό προορισμό για ταξίδια στην Ευρώπη και το αεροδρόμιο της εκτός από το γεγονός ότι είναι εύκολο για περιήγηση, είναι επίσης και όμορφο. Τα εντυπωσιακά στοιχεία της αρχικτεκτονικής του terminal 4 είναι οι πολύχρωμοι πυλώνες από χάλυβα που στηρίζουν την οροφή από ξύλα μπαμπού. Ο ήλιος που περνάει από τις σχισμές των ξύλων δημιουργεί έναν ήρεμο και χαλαρό χώρο για τους επιβάτες που διέρχονται από εκεί.

Beijing International Airport, Πεκίνο, Κίνα

 

Το terminal 3 του αεροδρομίου άνοιξε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια στον κόσμο. Από την οροφή, η κατασκευή έχει στόχο να μοιάζει με τον παραδοσιακό κινέζικο δράκο που διακοσμείται με κόκκινο και κίτρινο χρώμα. Οι τεράστιοι φεγγίτες επιτρέπουν την είσοδο στο άπλετο φυσικό φως και ολόκληρος ο χώρος είναι χρωματισμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθά τους επιβάτες να κινηθούν εύκολα.

Denver International Airport, Κολοράντο, Αμερική

 

Η υπερυψωμένη οροφή του αεροδρομίου έχει φτιαχτεί ώστε να θυμίζει τα Βραχώδη Όρη. Οι εσωτερικές λεπτομέρειες σε όλον τον αερολιμένα έχουν πυροδοτήσει πολλές θεωρίες συνωμοσίας. Κάποια υποτιθέμενα σημάδια στο πάτωμα και άλλα στοιχεία της διακόσμησης δίνουν βάση στη θεωρία ότι το το αεροδρόμιο λειτουργεί ως το μυστικό αρχηγείο για τους Illuminati.

Incheon International Airport, Σεούλ, Νότια Κορέα

 

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο φιγουράρει συχνά στην πρώτη θέση των καταλόγων με τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο και όχι άδικα. Αρχιτεκτονικά μοιάζει με ένα φουτουριστικό διαστημικό κέντρο. Στο εσωτερικό του θα βρείτε παγοδρόμιο, κινηματογράφο και εμπορικό κέντρο.

Marrakech Menara Airport, Μαρόκο, Αφρική

 

Η λευκή πρόσοψη του κτιρίου διαθέτει περίπλοκα σχέδια στο τμήμα της οροφής, που φιλτράρουν με μοναδικά όμορφο τρόπο τις ακτίνες του ηλίου. Τα αραβικά σχέδια ταιριάζουν απόλυτα με τον συνδυαμό μοντέρνου και παραδοσιακού ισλαμικού σχεδιασμού του κτιρίου.

Changi Airport, Σιγκαπούρη

 

Η εντυπωσιακή οροφή του terminal 3 αποτελείται από περισσότερους από 900 φεγγίτες, κάθε ένας από τους οποίους ρυθμίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνει την ιδανική ποσότητα φωτός να περνάει στον χώρο. Εντυπωσιακός είναι και ο κάθετος κήπος στον χώρο παραλαβής αποσκευών. Οι διάσπαρτοι σε όλο το αεροδρόμιο εσωτερικοί κήποι δίνουν μια αίσθηση χαλάρωσης σε αυτό το πολυσύχναστο κέντρο.

Hong Kong International Airport, Χόνγκ Κόνγκ

 

Χτισμένο πάνω σε ένα μικροσκοπικό νησί, αυτό το αεροδρόμιο σου δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται να προσγειωθείς στο νερό, αντί στον διάδρομο του αεροδρομίου. Η θέα που προσφέρει είναι θεαματική. Το εσωτερικό είναι εύκολο για περιήγηση και δεν θα χρειαστεί να κουβαλήσετε τις αποσκευές σας σε καμιά κυλιόμενη σκάλα ή διάδρομο μεταξύ του αεροπλάνου και του σιδηροδρομικού σταθμού.

Sondika Bilbao Airport, Μπιλμπάο, Ισπανία

 

Είναι γνωστό και ως La Paloma, λόγω της ομοιότητας του με ένα περιστερι έτοιμο να πετάξει. Η δομή του από χάλυβα και σίδηρο ενσωματώνεται άψογα με τους καταπράσινους λόφους κοντά στο Μπιλμπάο. Η μινιμαλιστική γλυπτική της τεσσάρων όροφων αίθουσας αναχωρήσεων παίρνει μια υγιή δόση από το φυσικό φως του ήλιου όλη την ημέρα.

Carrasco International Airport, Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη

 

Κύριο χαρακτηριστικό της διακόσμησης του αεροδρομίου είναι οι καμπύλες του εσωτερικού χώρου που δίνουν μια όμορφη αίσθηση από την πρώτη ματιά. Η αίθουσα αναχωρήσεων είναι γεμάτη με το φυσικό φως του ήλιου, προσφέροντας χαλαρές στιγμές λίγο πριν την πτήση. Βεράντες και σαλόνια σε όλο το αεροδρόμιο προσφέρουν άνετους χώρους για τους επιβάτες που περιμένουν να αναχωρήσουν ή για τις οικογένειες που περιμένουν να υποδεχθούν έναν αγαπημένο τους στο σπίτι.