Μία ελληνική ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές φυσικές πισίνες της Ευρώπης

Δείτε ποιες συμπεριλαμβάνονται στις 10 κορυφαίες, σύμφωνα με τη λίστα γνωστής βρετανικής εφημερίδας

Κάποιες δημιουργήθηκαν φυσικά, ενώ κάποιες άλλες αποτελούν δείγματα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής. Όλες, ωστόσο, ξεχωρίζουν για το εντυπωσιακό τοπίο τους καθώς και για τις δροσερές στιγμές που προσφέρουν σε όσους τις επισκεφτούν.

Οι θαλάσσιες πισίνες που διέκρινε η Guardian στις 10 κορυφαίες της Ευρώπης, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Ανάμεσά τους, μάλιστα, θα ανακαλύψετε και μία ελληνική –ίσως την ομορφότερη και πιο επιβλητική απ' όλες!

Οι φυσικές πισίνες στο Πόρτο Μονίζ στη Μαδέρα, δημιουργημένες από την ηφαιστειακή λάβα

Πρώτες στην κατάταξη φιγουράρουν οι φυσικές πισίνες στο Πόρτο Μονίζ στο νησί της Μαδέρα στον Ατλαντικό Ωκεανό, στην Πορτογαλία.

Στην ουσία πρόκειται για μια συστάδα φυσικών πισινών που δημιουργήθηκαν από τη λάβα που έφτασε μέχρι τα νερά του Ατλαντικού αιώνες πριν, οι οποίες προσφέρουν μια συγκλονιστική εμπειρία σε όσους καταφέρουν να τις προσεγγίσουν και να κολυμπήσουν στα νερά τους.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται μια ελληνική, καλά κρυμμένη φυσική πισίνα, σε ένα από τα πιο όμορφα και "πράσινα" νησιά του βορείου Αιγαίου. Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με τα Queen Joan's Baths (γνωστά και ως Bagni della Regina Giovanna), στο Σορέντο, στη Νότια Ιταλία, τα οποία εντοπίζονται ανάμεσα στα ερείπια μιας αρχαίας βίλας έξω από το Σορέντο.

Κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά που περιβάλλονται από τα ερείπια της βίλας και ψηλά, επιβλητικά βράχια –σε κάποιο σημείο τους μάλιστα δημιουργείται και μία καμάρα- πέρασμα προς τη θάλασσα– συνθέτουν το πανέμορφο φυσικό τοπίο τους.

Η πισίνα με το θαλασσινό νερό στο Saint Malo, δημιουργήθηκε το 1937 από τον Rene Lesaunier

Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στο Saint Malo στο βορειοδυτικό τμήμα της Γαλλίας, ακολουθεί στην τέταρτη θέση.

Η υπαίθρια πισίνα με το θαλασσινό νερό ακριβώς πίσω από την ομώνυμη ακρογιαλιά (η οποία υποχώρησε αρκετά μέτρα προς τη θάλασσα κατά την δεκαετία του '30) σχεδιάστηκε το 1937 από τον Rene Lesaunier και, έκτοτε, επιτρέπει στους λουόμενους να απολαμβάνουν το μπάνιο τους 24 ώρες την ημέρα, καθώς οι παλίρροιες στον κόλπο του Saint Malo δημιουργούν μερικά από τα μεγαλύτερα κύματα στην Ευρώπη, τα οποία κάποιες φορές αγγίζουν και τα 14 μέτρα!

Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται από τις βραχώδεις πισίνες στη Sliema, στη Μάλτα, οι οποίες δημιουργήθηκαν μέσα στο 1600 και κατά την βικτωριανή εποχή, εκτός από σκάλες (διατηρούνται μέχρι σήμερα) διέθεταν και σκέπαστρα, έτσι ώστε οι γυναίκες της εποχής να είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν το μπάνιο τους λίγο πιο ιδιωτικά!

Μάθετε ποια ελληνική παραλία συμπεριλήφθηκε στη λίστα της Guardian στο www.greekguide.com

Παρακαλούμε περιμένετε ...