Athens Greeters: Η ομάδα που θα υποδέχεται τους τουρίστες της Αθήνας

Athens Greeters: Η ομάδα που θα υποδέχεται τους τουρίστες της Αθήνας

Μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, που θα στελεχώνουν 100 εθελοντές

Μπορεί η κύρια τουριστική ατραξιόν της Ελλάδας να είναι τα νησιά της, αλλά η τεράστια πλειονότητα των τουριστών που φτάνουν καθημερινά στη χώρα μας περνούν για μια βόλτα (τουλάχιστον) από την πρωτεύουσα. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των 5.000.000 τουριστών.

Ο δήμος Αθηναίων, με πρωτοβουλία του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, παρουσίασε την πρωτοβουλία «The Athens Greeters». Πρόκειται ένα πρόγραμμα υποδοχής των τουριστών που φτάνουν στην ελληνική πρωτεύουσα από όλο τον κόσμο.

Τα μέλη των «Athens Greeters» θα παρέχουν πληροφορίες σε όποιον επισκέπτη τις χρειάζεται, παρουσιάζοντας έτσι το φιλικό και φιλόξενο πρόσωπο της πόλης, με στόχο την εδραίωσή της, ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού στην Ευρώπη.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται από 100 και πλέον εθελοντές.

Φορώντας το μπλουζάκι με το σχετικό σήμα και το καπέλο, οι εθελοντές Greeters, άνθρωποι όλων των ηλικιών που ζουν την πόλη και την αυθεντική καθημερινότητά της, πλαισιώνουν τους εργαζομένους στα σημεία πληροφόρησης του δήμου Αθηναίων, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την πλατεία Συντάγματος. Παρέχουν στους επισκέπτες χάρτες και μια κάρτα (tip card), με βασικές πληροφορίες για την Αθήνα, που είναι ειδικά σχεδιασμένη για το πρόγραμμα.

Πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί μονάδα του προγράμματος και στο σημείο πληροφόρησης του Αεροδρομίου της Αθήνας.

Οι «ξεναγοί» του Athens Greeters θα συνεχίσουν τη δράση τους μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Το πρώτο εξάμηνο του 2017, ο ρυθμός ανάπτυξης αφίξεων στην Αθήνα άγγιξε το 5%.

Να σημειωθεί ότι ο τουρισμός έχει πολύ μεγάλη σημασία για την πραγματική οικονομία της Ελλάδας αφού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), για κάθε σαράντα ξένους επισκέπτες δημιουργείται μια θέση εργασίας σε τοπικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τη Σύμπραξη για την Τουριστική Προβολή της Αθήνας.