Ο βραβευμένος chef Θοδωρής Παπανικολάου στο SENSE Fine Dining Restaurant

Ο βραβευμένος chef Θοδωρής Παπανικολάου στο SENSE Fine Dining Restaurant

Το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου ATHENSWAS ανοίγει αυλαία την Παρασκευή 26 Μαΐου

Το ξενοδοχείο «ATHENSWAS» και ο Chef Θοδωρής Παπανικολάου ένωσαν δυνάμεις και μας προσκαλούν στο «SENSE Fine Dining Restaurant», στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου με την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη.

Ο Θοδωρής Παπανικολάου, ένας chef με πολύ ηχηρή μαγειρική άποψη και γαστρονομικό αποτύπωμα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο εστιατόριο «Σελήνη» στην Σαντορίνη όπου και εργάστηκε τα τρία τελευταία χρόνια. Απόδειξη οι δύο Χρυσοί Σκούφοι από το «Αθηνόραμα», που βραβεύει τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια από το 1994, και τα 2 αστέρια με ανοδική ένδειξη τον τελευταίο του χρόνο στη «Σελήνη» από τα «FnL best Restaurants Awards».

Έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Ιταλία και την Τοσκάνη, και πιο συγκεκριμένα στην Φλωρεντία, αποκομίζοντας από εκεί σημαντικές παραστάσεις. Εντούτοις, η μαγειρική του φημίζεται για τον ιδιαίτερο της χαρακτήρα, την εξελιγμένη ελληνικότητα και τη φινέτσα της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια βαθιά νόστιμη αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη ελληνική κουζίνα, η οποία πατάει με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην χαραγμένη μνήμη και στο σύγχρονο μαγειρικό γίγνεσθαι, αποκαλύπτοντας έτσι το αυθεντικό του ταλέντο.

Στην κουζίνα που θα παρουσιάσει στο «Sense Fine Dining Restaurant» θα αντικατοπτρίζεται η μαγειρική του φιλοσοφία: η σημερινή μοντέρνα ματιά μιας ελληνικής κουζίνας που δεν αποσπάται όμως από τις ρίζες και τις μνήμες της, η δική του σύγχρονη, συχνά παιχνιδιάρικη εκδοχή κάποιων κλασσικών ιδεών, η πρωτότυπη ματιά στην παρουσίαση των πιάτων, και τέλος η εξέλιξη και το δικό του στίγμα σε μια κουζίνα που μοιάζει πολλές φορές ολότελα δική του, μιας και δύσκολα μπορεί κανείς να βρει σε αυτή σημεία ξενόφερτων επιρροών.

Το «Sense Fine Dining Restaurant» πρόκειται να αποτελέσει την κορυφαία γαστρονομική έκφραση του ξενοδοχείου «ATHENSWAS», ένα εστιατόριο λίγων θέσεων και υψηλών απαιτήσεων. Την επιμέλεια του σέρβις του εστιατορίου αλλά και συνολικά του ξενοδοχείου ανέλαβε ο Άγγελος Αντωνίου, προερχόμενος από το φημισμένο εστιατόριο «Σπονδή» των 2 αστεριών Michelin.

Στο ξενοδοχείο «ATHENSWAS», το οποίο ατενίζει τον βράχο της Ακρόπολης από την ιστορική περιοχή της Πλάκας επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Chef Θοδωρής Παπανικολάου επιμελείται εκτός από το μενού του «Sense Fine Dining Restaurant» και την πρωινή και μεσημεριανή κάρτα του ξενοδοχείου, δίνοντας έτσι στο «ATHENSWAS» την δική του all day γαστρονομική σφραγίδα.

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή: 18.00-01.00

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, στο rooftop του ξενοδοχείου ATHENSWAS

Tηλ. 210 9200240

e-mail: [email protected]

www.athenswas.gr

Fb page: AthensWas Hotel