Τον… γαμήλιο τουρισμό προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Τον… γαμήλιο τουρισμό προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Παρουσίασε στην έκθεση Bridal Expo 2019 προορισμούς για την πραγματοποίηση τελετών

Στην παρουσίαση των γαμήλιων προορισμών της Αττικής και στην τόνωση αυτού του είδους τουρισμού στην εσωτερική και διεθνή ζήτηση στόχευσε η Περιφέρεια Αττικής, με τη συμμετοχή της στη Bridal Expo 2019 (12-14 Ιανουαρίου) στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας παρείχε την αιγίδα της στη διοργανώτρια εταιρεία εξασφαλίζοντας ένα περίπτερο στην κλαδική έκθεση, που είναι η πιο σημαντική ετήσια εκδήλωση γάμου και βάπτισης στην Ελλάδα. Φέτος φιλοξένησε τις 100 πιο σημαντικές επιχειρήσεις, 30 σχεδιαστές ενώ είχε μεγάλη επιτυχία και αυξημένη επισκεψιμότητα από μεμονωμένους ενδιαφερόμενους αλλά και επαγγελματίες.

Στη συζήτηση που είχε με τους διοργανωτές της έκθεσης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος τουρισμού Ελένη Δημοπούλου εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η αγορά των γαμήλιων ταξιδιών έχει μεγάλη δυναμική, εφόσον εμπλέκονται πολλές και διαφορετικού είδους τουριστικές επιχειρήσεις ενώ «δίνει και κίνητρα για αύξηση των οικονομικών μεγεθών. Παράλληλα, δίνει έμμεσα κίνητρα σε τομείς της μεταποίησης καθώς και του ελληνικού design και τελικά θα μπορούσε να διαμορφωθεί σε ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο και εξωστρεφές συνεργατικό δίκτυο στο πρότυπο που έχουμε ήδη προτείνει», επισήμανε η ιδία.

Αναφορικά με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής για την προσέλκυση επισκεπτών γαμήλιου τουρισμού, τα οποία και ανέπτυξε στους διοργανωτές, μεταξύ άλλων είναι: Το μοναδικό πολιτιστικό σκηνικό των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων και οι ατμοσφαιρικοί χώροι φωτογράφησης, λουσμένοι στο Αττικό φως, στην Αθήνα, αλλά και στα προάστια της Αττικής,

- Τα εκατοντάδες βυζαντινά εκκλησάκια, διάσπαρτα σε όλη την Αττική και στα νησιά κατάλληλα για μικρές γαμήλιες τελετές.

- Τα νησιά του Σαρωνικού μπορούν να καταστούν γαμήλιοι προορισμοί, λόγω της εύκολης πρόσβασης από την πόλη και της ρομαντικής τους φύσης. Αναφέρουμε ενδεικτικά: την κοσμοπολίτικη Ύδρα, τον ρομαντικό Πόρο, τις αρχοντικές Σπέτσες, το γραφικό Αγκίστρι, τα μυθικά και απομακρυσμένα Κύθηρα, το νησί της Αφροδίτης, αλλά και την παραδοσιακή Αίγινα.

- Η πλούσια ελληνική μυθολογία και τα σχετικά αφηγήματα δίνουν έμπνευση και λειτουργούν ευνοϊκά στη μυθοπλασία (storytelling).

- Οι καταξιωμένοι διεθνώς Έλληνες σχεδιαστές μόδας και κοσμημάτων και οι αξιόλογοι οίκοι μόδας, φωτογράφων και ειδικών επαγγελματιών του χώρου.

- Η πληθώρα πολυτελών ξενοδοχειακών υποδομών και εγκαταστάσεων εστίασης, οι διαθέσιμοι χώροι δεξιώσεων και εκδηλώσεων, κτημάτων, επισκέψιμων οινοποιείων για κάθε εποχή.

- Οι εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων και οι υπηρεσίες catering υψηλής γαστρονομίας.