Στα 33 εκατ. οι αφίξεις τουριστών και επιπλέον έσοδα 2 δισ. το 2018

Στα 33 εκατ. οι αφίξεις τουριστών και επιπλέον έσοδα 2 δισ. το 2018

Η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε στο Λονδίνο την πορεία του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τετραετία

Με νέο ιστορικό ρεκόρ που θα αγγίξει τα 33 εκατομμύρια τουρίστες και 2 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα «κλείνει» το 2018, σύμφωνα με τον απολογισμό της πορείας του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τετραετία και το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια, που παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε συνέντευξη τύπου στα βρετανικά ΜΜΕ στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο.

Η υπουργός αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 33%, από τα 24 εκατομμύρια επισκέπτες το 2014 στα 33 εκατομμύρια το 2018. Παρουσίασε ειδικότερα τις ενέργειες που έχουν γίνει και έχουν αποδώσει συνεχή ιστορικά-ρεκόρ σε έσοδα, αφίξεις και όλα τα τουριστικά μεγέθη. Επίσης, παρουσίασε τους στρατηγικούς στόχους και το αναπτυξιακό πλάνο για τη διατήρηση της δυναμικής αύξησης του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δυναμική και στοχευμένη προβολή και προώθηση, την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και την εφαρμογή της καινοτομίας στον τουρισμό. «Πετύχαμε ένα πρωτόγνωρο τουριστικό "άλμα" την τετραετία 2015-2018. Οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το 2018 ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με νέο ιστορικό ρεκόρ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, που θα αγγίξει τα 33 εκατομμύρια τουρίστες και 2 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική με το νέο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα», τόνισε η κ. Κουντουρά.

Η εντυπωσιακή αύξηση του ελληνικού τουρισμού αναγνωρίστηκε από όλους τους παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και τους επικεφαλής της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας, στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν με την υπουργό και στελέχη του ΕΟΤ. Επίσης αναγνωρίστηκε και από διεθνείς οργανισμούς, όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων & Τουρισμού (WTTC), που διοργάνωσε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο με κεντρική ομιλήτρια την κ. Κουντουρά, για να αναδείξει τις πολιτικές και τις καλές πρακτικές, που εφάρμοσε η Ελλάδα και απέδωσαν τα εξαιρετικά τουριστικά αποτελέσματα της τελευταίας τετραετίας.

Οι ισχυρές επιδόσεις της Ελλάδας στον τουρισμό αποτέλεσαν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των βρετανικών ΜΜΕ, με την κ. Κουντουρά να παραχωρεί σειρά συνεντεύξεων για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού σε ΜΜΕ και εξειδικευμένες τουριστικές εκπομπές κορυφαίων τηλεοπτικών δικτύων, μεταξύ των οποίων το National Geographic, το CNBC και το SkyTV, καθώς και στο διεθνές πρόγραμμα του CNN. Επίσης, επιτυχημένη ήταν η παρουσία της δημοφιλούς Βρετανίδας συγγραφέα Victoria Hislop, η οποία είναι η δημιουργός best-seller βιβλίων και πετυχημένων τηλεοπτικών σειρών, στη συνέντευξη Τύπου. Η κ. Hislop μοιράστηκε προσωπικές της εμπειρίες από τα ταξίδια της στην Ελλάδα επί σειρά ετών και με το πάθος της ενθουσίασε τα MME και το κοινό.

Η Ελλάδα έχει ενισχυμένη φέτος παρουσία στην World Travel Market με το μεγαλύτερο από ποτέ περίπτερο, όπου φιλοξενούνται 70 συνεκθέτες. Στο περίπτερο του ΕΟΤ διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση για την προβολή των προορισμών του Ιονίου μέσω της μοναδικής γαστρονομικής τους παράδοσης, ενώ το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διακρίθηκε ως το καλύτερο περίπτερο για B2B συναντήσεις στην φετινή World Travel Market. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης η Ελλάδα προβάλλεται σε όλους τους χώρους εντός και εκτός του εκθεσιακού κέντρου, με ειδικές προωθητικές ενέργειες του ΕΟΤ.

1
σχόλιο
  1. avatar Ανεστης

    ΠΟλυ ωραια...2 δις δεν λεω λεφτα ειναι αλλα ειναι ψιχουλα σε αυτα που αφηνει η αμυντικη βιομηχανια στη γειτονα χωρα ας πουμε...Αφηστε λοιπον τον τουρισμο που αφηνει ψιχουλα και τρωνε οι λιγοι και ανοιξτε παλι τη βαρια βιομηχανια που τρωμε ολοι φτωχοι και πλουσιοι

Παρακαλούμε περιμένετε ...