17 υπουργοί κρατών στη Θεσσαλονίκη για τον παγκόσμιο τουρισμό με πρωτοβουλία Κουντουρά

17 υπουργοί κρατών στη Θεσσαλονίκη για τον παγκόσμιο τουρισμό με πρωτοβουλία Κουντουρά

Ο «Τουρισμός στο Δρόμο του Μεταξιού» γεφυρώνει την Ευρώπη με την Ασία

Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα φιλοξενήσει τη Διεθνή Συνάντηση του UNWTO για τον «Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού», μια συνεργατική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης κατά μήκος της ιστορικής διαδρομής του Μεταξιού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO), το Υπουργείο Τουρισμού και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση του διεθνούς υψηλού επιπέδου συμβάντος, που πραγματοποιείται για 8η φορά, στη Θεσσαλονίκη, από 10 έως 12 Οκτωβρίου 2018.

Αυτή, η όγδοη συνάντηση 17 υπουργών κρατών επικεντρώνεται στο μακροπρόθεσμο τουριστικό όραμα για τις ιστορικές διαδρομές του Δρόμου του Μεταξιού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι υπουργοί θα συζητήσουν και θα μοιραστούν τις βασικές ιδέες και στρατηγικές τους για να δημιουργηθεί ο Δρόμος του Μεταξιού, η σημαντικότερη διακρατική τουριστική διαδρομή του 21ου αιώνα.

Η Κίνα οικοδομεί την πιο δυναμική βιομηχανία της, τον τουρισμό, και η χώρα μας με τη θέση κλειδί, γεωγραφικά και ιστορικά, βρίσκεται στη νέα ζώνη επιρροής του Δρόμου του Μεταξιού.