Γευστικές στάσεις δίπλα στο κύμα που αξίζει να κάνεις στη Ρόδο

Γευστικές στάσεις δίπλα στο κύμα που αξίζει να κάνεις στη Ρόδο

Παραθαλάσσιες διευθύνσεις για ποιοτικές και απολαυστικές γευστικές εμπειρίες

Το νησί των Ιπποτών, εκτός από την πανέμορφη και ατμοσφαιρική Μεσαιωνική Πόλη, μπορεί να καυχιέται για τις εκπληκτικές του παραλίες του, καθώς και για την πλούσια και νόστιμη τοπική κουζίνα του.

Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς

Για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ηρεμία του γαλάζιου της θάλασσας με το ποιοτικό φαγητό, συγκεντρώσαμε εκλεκτές ταβέρνες και εστιατόρια που απλώνουν τραπέζια δίπλα στο κύμα. Θέα που σε ταξιδεύει, φρέσκες θαλασσινές γεύσεις που σου τρυπούν τη μύτη και δημιουργικά πιάτα που αναστατώνουν τον ουρανίσκο, εγγυώνται μία αξέχαστη γευστική εμπειρία.

Philosophia

Το εστιατόριο Philosophia είναι χτισμένο πάνω σε ένα βράχο στην αμμουδερή ακτή των Πεύκων, λίγα χιλιόμετρα από τη Λίνδο και 53 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Ρόδου. Σημαντικό ατού του είναι το εκπληκτικό location, αφού από τη βεράντα του το βλέμμα σας μπορεί να φτάσει μέχρι και το νοτιότερο σημείο της Ρόδου, το Πρασονήσι. Οι γευστικές προτάσεις της κουζίνας προσανατολίζονται στα μεσογειακά γαστριμαργικά μονοπάτια και προκαλούν ευχάριστες εκπλήξεις στον ουρανίσκο. Από αυτές ξεχωρίζουν η σαλάτα με ρόκα, λιαστή ντομάτα, φύλλα παρμεζάνας, σουσάμι και dressing βαλσάμικου με μέλι, τα πικάντικα φρέσκα μύδια με φρέσκια ντομάτα και μαστέλο, τα πιτάκια με γλυκιά ντομάτα, ανθότυρο και φέτα, το ριζότο μανιταριών με λάδι λευκής τρούφας, το αρνί κότσι σιγομαγειρεμένο στο φούρνο και μαριναρισμένο σε μπύρα, το γεμιστό κοτόπουλο με κιμά από λουκάνικο και σάλτσα θυμαριού, καθώς και το γιουβετσάκι της θάλασσας με γαρίδες και φαγκρί. Από τα γλυκά ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις του κοινού καταλαμβάνει το ρυζόγαλο brulee. Στα plus η εξαιρετική wine list, με 50 περίπου ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα.

Πληροφορίες

Πεύκοι, Ρόδος, τηλ. 22440 48044, fb page: Philosophia Beach Restaurant, Pefkos

Stegna Kozas

Η ιστορία της ψαροταβέρνας Stegna Kozas ξεκινά από το 1932, όταν ο γέρο Κόζας σέρβιρε τηγανητό ψάρι και σαλάτα στην παραλία των Στεγνών, δίπλα στον Αρχάγγελο, περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Ρόδου. Με το πέρασμα των χρόνων η μικρή καλύβα εξελίχθηκε και σήμερα, έπειτα από περισσότερα από 80 και πλέον χρόνια, βρίσκεται ανάμεσα στις δημοφιλέστερες ψαροταβέρνες του νησιού. Φρέσκα ψάρια στο τηγάνι ή στη σχάρα, ποικιλία σε μεζεδάκια συνοδεία ούζου και λαχταριστές μαγειρευτές προτάσεις θα κερδίσουν σίγουρα το ενδιαφέρον σας.

Πληροφορίες

Παραλία Στεγνά, Αρχάγγελος, Ρόδος, τηλ. 22440 22632, www.stegnakozas.gr, fb page: StegnaKozas seafood restaurant 

Porto Antico

Σε μια υπέροχη τοποθεσία κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα και κάτω από την ακρόπολη της Καμείρου, θα συναντήσετε το Porto Antico. Πρόκειται για ένα εστιατόριο που βρίσκεται 34 χλμ. από την πόλη της Ρόδου και αποτελεί πόλο έλξης για τους ντόπιους, οι οποίοι το επισκέπτονται για να δοκιμάσουν τις προτάσεις του, αλλά και για να βιώσουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης πλάι στο κύμα. Αν αναζητάτε νόστιμο φαγητό και ένα περιβάλλον που θυμίζει μικρό παράδεισο, τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Μπορείτε να έρθετε από νωρίς για να πιείτε τον καφέ σας ή να πάρετε το πρωινό σας απολαμβάνοντας τη θέα στο γαλάζιο και τη θαλασσινή αύρα. Από το μεσημέρι και μετά, θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε το πλούσιο μενού του. Ολόφρεσκα θαλασσινά που μυρίζουν ακόμη ιώδιο, ιδιαίτερες προτάσεις μεσογειακής κουζίνας και παραδοσιακά ντόπια πιάτα συνθέτουν έναν κατάλογο που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα την αχινομακαρονάδα, τη μακαρονάδα με μελάνι σουπιάς και τις παπαρδέλες με σολομό. Για τους λάτρεις του κρέατος, το αρνάκι κλέφτικο είναι μία από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν. Οι χορτοφάγοι και οι vegans δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού υπάρχουν και επιλογές ειδικά γι’ αυτούς. Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στην καθαρή, ρηχή και αμμώδη θάλασσα και να απολαύσετε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Αργότερα το απόγευμα, στο Porto Antico θα ανακαλύψετε το ιδανικό σκηνικό για να χαλαρώσετε και να κλείσετε τη μέρα σας με ένα δροσιστικό cocktail. Σημειώστε ότι διαθέτει οργανωμένο και ασφαλή παιδότοπο.

Πληροφορίες

34ο χλμ. Ρόδου-Καμείρου, Κάμειρος, Ρόδος, τηλ. 22410 40001, https://portoantico.gr, fb page: PORTO ANTICO Tavern Restaurant