Απέσυρε ταξιδιωτικό πακέτο για την Ελλάδα ο Guardian μετά από κατακραυγή

Απέσυρε ταξιδιωτικό πακέτο για την Ελλάδα ο Guardian μετά από κατακραυγή

Το «tour στην χώρα της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης»

Μετά από έντονη κατακραυγή, ο Guardian απέσυρε το ταξιδιωτικό πακέτο που πρόσφερε ως… tour στην Ελλάδα της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης.

Η ειδική στήλη The Guardian Holidays, με ταξιδιωτικά πακέτα, είχε αναρτήσει ένα πακέτο για την Ελλάδα αφορούσε σε ένα ταξίδι στη Σάμο και την Αθήνα, κόστους 2.500 λιρών κατ’ άτομο (χωρίς πτήσεις) για διαμονή επτά νυχτών.

Το ταξιδιωτικό πακέτο υποσχόταν μια «μοναδική αυτή εμπειρία» κατανόησης των επιπτώσεων της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

Όμως, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, με αποτέλεσμα το πακέτο να… εξαφανιστεί από την ιστοσελίδα της εφημερίδας.

«Ο Guardian απέσυρε αυτές τις "διακοπές" του μίζερου τουρισμού στην Ελλάδα. Ντροπή σας που το οργανώσατε εξαρχής», ανέφερε ένα σχόλιο στο Twitter.

«Λες και η Ελλάδα δεν έχει περάσει αρκετά χωρίς ένα τσούρμο αναγνωστών της Guardian να περιφέρονται για σαφάρι. Εναλλακτικά, κρατήστε τις 2.500 λίρες σας και πηγαίνετε να επισκεφτείτε την Ελλάδα σαν ένα φυσιολογικό πρόσωπο και βοηθήστε στη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Πιστέψτε με, θα μπορείτε και πάλι να κάνετε ερωτήσεις. Έλεος!», σημείωνε ένας άλλο σχολιαστής, ενώ ένα άλλο μήνυμα τόνιζε: «Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν υποφέρει τρομερά και εσείς θέλετε να κερδίσετε από αυτό;».

Μάλιστα, η ενέργεια αυτή της Guardian έγινε θέμα και σε μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, όπως το RT και το Aljazeera.