Προσοχή: Τι πρέπει να κάνουν οι τουρίστες στην Ταϊλάνδη που πενθεί

Τι πρέπει να φορούν δημόσια

Τη στιγμή που η Ταϊλάνδη πενθεί για το θάνατο του αγαπημένου της μονάρχη, του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι που πέθανε σε ηλικία 88 ετών, το BBC παραθέτει μια σειρά από συμβουλές προς τους τουρίστες που επισκέπτονται αυτές τις δύσκολες για τη χώρα μέρες, έναν από τους δημφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς. 

Αν και ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου στη νοτιοανατολική ασιατική αυτή περιοχή δηλώνει ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει κάποιου είδους διαταραχή ή πολιτική αναταραχή, αλλά είναι σημαντικό να δείξουν οι επισκέπτες κάποια ευαισθησία.

Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση κήρυξε έναν χρόνο πένθους στην χώρα για να τον θάνατο του βασιλιά που βρισκόταν επί 70 χρόνια στον θρόνο. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες και έχει ζητηθεί από τους πολίτες να αποφεύγουν να διοργανώνουν ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. 

Τι πρέπει να φορούν: 

Οι τουρίστες ενθαρρύνονται να συμπεριφέρονται με σεβασμό στα έθιμα της χώρας και να συμμορφώνονται στους τοπικούς κανόνες και νόμους. Η κυβέρνηση, έχει ζητήσει από τους κατοίκους να φορούν μαύρα λόγω του πένθους - στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η βρετανική κυβέρνηση που καλεί τους πολίτες της που σχεδιάζουν ταξίδι στην Ταϊλάνδη να φορούν δημοσίως, όσο το δυνατόν, σκουρόχρωμα και μη προκλητικά ρούχα. Επιπλέον, τους συμβουλεύουν να ακολουθούν τα όσα τους υποδεικνύουν οι τοπικές αρχές. Ο ανταποκριτής του BBC, John Sudworth σημειώνει ότι το μαγιό σίγουρα θα επιτρέπεται στα μεγάλα τουριστικά θέρετρα, αλλά οι τουρίστες θα πρέπει να συμβουλευτούν τις εκάστοτε τοπικές αρχές και να συμπεριφέρονται κοσμια δημοσίως. 

Τι γίνεται με τη διασκέδαση:

"Πιθανότατα να υπάρχει περιορισμός στην πρόσβαση σε χώρους διασκέδασης, όπως σε εστιατόρια, μπαρ αλλά και σε μαγαζιά για ψώνια, αλλά πρέπει οι τουρίστες να συμπεριφέρονται με σεβασμό όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους", σημειώνει μεταξύ άλλων το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας. Αυτό σημαίνει ότι αρκετά μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης θα κατεβάσουν ρολά...