Γιατί η Ζιμπάμπουε πρέπει να είναι ο επόμενος προορισμός διακοπών σας

Γιατί η Ζιμπάμπουε πρέπει να είναι ο επόμενος προορισμός διακοπών σας

Η αφρικανική χώρα ξεχωρίζει για τους φημισμένους καταρράκτες της, τα μεγάλα ποτάμια και τον αρχαίο οικισμό της

Η Ζιμπάμπουε βρίσκεται στη Νότια Αφρική και την εποχή της αποικιοκρατίας ήταν βρετανική αποικία με την ονομασία Νότια Ροδεσία.

Το όνομα Ζιμπάμπουε σημαίνει «πέτρινο σπίτι» λόγω των τεράστιων πέτρινων οικοδομημάτων που είναι ερείπια της αρχαίας πόλης της Μεγάλης Ζιμπάμπουε.

Γιατί να πάτε;

Καταρράκτες της Βικτώριας

Πρόκειται για έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και μεγαλύτερους καταρράκτες στον κόσμο, μεταξύ της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε στην Αφρική, που η θέα του προκαλεί δέος στον επισκέπτη, ενώ η φύση γύρω του, μοιάζει με θαύμα.

Εθνικό Πάρκο Hwange

Το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε, Hwange καλύπτει 14,600 τχλμ από δάση τικ και μοπάνε και από λιβάδια. Στο πάρκο ζουν πάνω από 100 είδη θηλαστικών και 400 είδη πουλιών, συμπεριλαμβανομένων όλων των ειδικά προστατευόμενων ζώων της χώρας. Πιο διάσημα είναι οι ελέφαντες και άγρια σκυλιά, και είναι το μόνο μέρος όπου γαζέλες gemsbok και καφέ ύαινες μπορούν να βρεθούν σε εύλογο αριθμό στη Ζιμπάμπουε.

Λίμνη Kariba

Στη συμβολή των παραποτάμων του Σανιάτι και Καφούε βρίσκεται η τεχνητή λίμνη Καρίμπα και ένα φράγμα ύψους άνω των 100 μ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες στον κόσμο, που έχει μήκος 280 χλμ. και πλάτος 40 χλμ.