Πάφος, η φωτόλουστη πολιτεία της δυτικής πλευράς της Κύπρου

Πάφος, η φωτόλουστη πολιτεία της δυτικής πλευράς της Κύπρου

Επιβλητικά ιστορικά αξιοθέατα, γραφικά ορεινά χωριά και μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς

Η Πάφος, διάσημη ως κέντρο λατρείας της θεάς Αφροδίτης, βρίσκεται στη δυτική Κύπρο και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία βασίλεια του νησιού.

Στο κοσμοπολίτικο θέρετρο θα αντικρίσετε περιοχές σπάνιας φυσικής ομορφιάς, σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα και μεσαιωνικό κάστρο που αποτελεί μνημείο παγκόσμια Κληρονομιάς της UNESCO.

Κοντά στην Πάφο θα βρείτε και την Πέτρα του Ρωμιού, που αποτελεί το μέρος που γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη. Το όνομα της τοποθεσίας σχετίζεται με τον θρυλικό Διγενή Ακρίτα, ο οποίος σήκωσε το βράχο και τον πέταξε στη θάλασσα καταστρέφοντας τα πλοία των Σαρακηνών.

Αξίζει να επισκεφθείτε τους Τάφους των Βασιλέων και το Αρχαιολογικό Πάρκο, ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο με εντυπωσιακά ψηφιδωτά καθώς και τα ερείπια του κάστρου με τις Σαράντα Κολώνες. Στο φρούριο της Πάφου θα απολαύσετε την πανοραμική θέα της περιοχής ενώ στο Βυζαντινό Μουσείο φιλοξενούνται έργα τέχνης από τον 7ο αιώνα.

Κολυμπήστε στον κόλπο των Κοραλλίων, μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες που βρίσκεται στο χωριό Πέγεια και ανακαλύψτε στα δυτικά τα γραφικά ορεινά χωριά.

Τα Λουτρά της Αφροδίτης είναι ένα φυσικό σπήλαιο που σύμφωνα με τη μυθολογία απολάμβανε το μπάνιο της η θεά του έρωτα και οι επισκέπτες αγγίζουν το νερό για να αποκτήσουν έρωτα και ομορφιά.