Ελληνικό νησί στους 5 κορυφαίους ρομαντικούς προορισμούς

Ελληνικό νησί στους 5 κορυφαίους ρομαντικούς προορισμούς

Στην πρώτη θέση της Booking.com ένα από τα πιο δημοφιλή και όμορφα κυκλαδονήσια

Ελληνικό, πανέμορφο και δημοφιλές νησί βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στις 5 κορυφαίες προτάσεις της Booking.com αναφορικά με τους πιο «φωτογενείς» ρομαντικούς προορισμούς παγκοσμίως που συνδυάζουν ταυτόχρονα και τη φυσιολατρία.

Σε άρθρο στο blog της η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης καταλυμάτων στον κόσμο συμπεριέλαβε πέντε δημοφιλείς προορισμούς ανά τον κόσμο στις προτάσεις της, για όλους εκείνους που θέλουν να ζήσουν το ρομάντζο σε ένα φυσικό σκηνικό που κόβει την ανάσα.

Τοπία με ιδιαίτερη «φωτογένεια» συγκεντρώνουν τα κλικ, αλλά και τη θετική ψήφο της Booking.com, η οποία προτείνει στους χρήστες της να επιλέξουν κάποιο από αυτά για την επόμενη απόδρασή τους.

Bryce Canyon: Ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί στο Bryce Canyon

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το εθνικό πάρκο Bryce Canyon στη νοτιοδυτική Γιούτα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Χαρακτηριστικό αξιοθέτατο του πάρκου είναι το τεράστιο αμφιθέατρο που λαξεύτηκε με φυσικό τρόπο μετά από αιώνες διάβρωσης των βράχων, δημιουργώντας ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Στο πάρκο θα παρατηρήσετε, επίσης, εντυπωσιακές φυσικές γέφυρες, αψίδες και τοίχους.

Abant: Γαλήνιο το τοπίο γύρω από τη λίμνη Abant, στην επαρχία Bolu στην Τουρκία

Τρίτο ακολουθεί το φυσικό πάρκο της λίμνης Abant στην επαρχία Bolu της Τουρκίας. Πρόκειται για έναν απομακρυσμένο προορισμό στη βορειοδυτική Ανατολία, ο οποίος προτιμάται κυρίως από επισκέπτες που αναζητούν την ηρεμία της περιοχής, καθώς και τους λάτρεις της άγριας φύσης –ιδανική επιλογή η εξερεύνηση της λίμνης Abant και το περιβάλλον γύρω από αυτή.

Hallstatt: Το υγρό στοιχείο και ο βουνίσιος αέρας συνδυάζονται ιδανικά στο Hallstatt

Το Hallstatt στην Αυστρία με το αλπικό φυσικό σκηνικό και τα πανέμορφα κτήρια του 16ου αι. καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. Χτισμένο στις όχθες της λίμνης Hallstattersee αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και δημοφιλή προορισμό που συνδυάζει το υγρό στοιχείο με τον βουνίσιο αέρα και την πλούσια ιστορική, αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Tekapo: Μαγευτικό το τοπίο στη λίμνη Tekapo στη Νέα Ζηλανδία

Η πεντάδα ολοκληρώνεται με τη λίμνη Tekapo στη Νέα Ζηλανδία. Το μαγευτικό σκηνικό που απλώνεται μπροστά σας συνδυάζει τις χιονισμένες βουνοκορφές με τα τιρκουάζ νερά της λίμνης, δημιουργώντας μια αντιθετική εικόνα που μόνο θαυμασμό μπορεί να προκαλέσει. Μάλιστα, η ομορφιά του τοπίου γίνεται ακόμη πιο σαγηνευτική την περίοδο ανάμεσα σε Νοέμβριο και Ιανουάριο με τα πανέμορφα λούπινα (χρωματιστά λουλούδια που φύονται στο νησί) να πλημμυρίζουν τις εκτάσεις δίπλα από τη λίμνη. Η περιοχή ενδείκνυται για πεζοπορία και πικ νικ.

Μάθετε ποιος ελληνικός προορισμός φιγουράρει στην πρώτη θέση στη λίστα της Booking.com στο www.greekguide.com