Αντίμπ, η πόλη που γοητεύει τον επισκέπτη

Αντίμπ, η πόλη που γοητεύει τον επισκέπτη

Η παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Γαλλία

Η Αντίμπ είναι μια παλιά πόλη ανάμεσα στη Νίκαια και τις Κάννες. Είναι προσβάσιμη με το τρένο ή με το λεωφορείο, και είναι ένα υπέροχο ημερήσιο ταξίδι αν κάνετε διακοπές σε μία από τις προαναφερθείσες πόλεις.

Τα χαμηλά χρωματιστά σπιτάκια χτισμένα από πέτρα, τα όμορφα καντούνια και η μοναδική θέα προς τη Μεσόγειο μαγεύουν τον επισκέπτη. Πρόκειται για την αρχαία ελληνική αποικία της Αντίπολης, που είχε ιδρυθεί από τους Φωκαείς της Μασσαλίας.

Αποτελεί ιδανική επιλογή για ήσυχες διακοπές ενώ προσφέρει αρκετές δραστηριότητες. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο Πικάσο με τα μοναδικά εκθέματα και την αυλή με τα γλυπτά. Ο καλλιτέχνης έζησε μάλιστα εκεί τη δεκαετία του ’40. Ακόμη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το φρούριο, το σπήλαιο σοκολάτας και το σπίτι όπου έζησε και πέθανε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς.

Το πολιτιστικό κέντρο της Κυανής Ακτής όπως έχει χαρακτηριστεί, αποτέλεσε και την τελευταία κατοικία του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αντίμπ το 1948 και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή το 1957.