Μεντόν, ένα γαλλικό μαργαριτάρι στις όχθες της Μεσογείου

Μεντόν, ένα γαλλικό μαργαριτάρι στις όχθες της Μεσογείου

Η άγνωστη γωνιά της Γαλλικής Ριβιέρας

Ανάμεσα στα βουνά και τη Μεσόγειο, το Μεντόν είναι η τελευταία πόλη στη γαλλική Ριβιέρα πριν από τα ιταλικά σύνορα. Τα σπίτια στο χρώμα της ώχρας είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στους πρόποδες του βουνού και μοιάζουν σαν να βουτούν στη θάλασσα.

Η πόλη των 30.000 κατοίκων μπορεί να στερείται τη δημοσιότητα των γειτόνων της κατά μήκος της ακτής, όπως το Μόντε Κάρλο, οι Κάννες ή το St Tropez, αλλά ο συνδυασμός της αρχιτεκτονικής Belle Époque και των ήσυχων δρόμων αποτελεί μέρος της γοητείας της.

Η πόλη είναι φημισμένη για το ιδιόμορφο φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο από το 1896, με πρωταγωνιστές τα μυρωδάτα λεμόνια που καλλιεργούνται εκεί. Αποτελούν σύμβολο του Μεντόν και κάθε Φεβρουάριο οι δρόμοι γεμίζουν με γιγαντιαίες κατασκευές από εσπεριδοειδή σε διάφορα σχήματα, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.

Αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο Jean Cocteau, προς τιμήν του Γάλλου εικαστικού καλλιτέχνη, ποιητή και συγγραφέα που φιλοξενεί παραπάνω από εννιακόσια έργα του.

Στο Βοτανικό Κήπο θα απολαύσετε μια χρωματική πανδαισία σε μια όαση γαλήνης με γάργαρες πηγές και τεχνητές λίμνες.

Το εξαιρετικά ηλιόλουστο κλίμα και η έντονη αναγεννησιακή ατμόσφαιρα εντυπωσιάζουν, ενώ η πόλη ενδείκνυται για τους λάτρεις της γαλλικής κουζίνας καθώς αποτελεί διάσημο γαστρονομικό προορισμό. Μη ξεχάσετε να αγοράσετε αιθέρια έλαια καθώς θεωρούνται σπάνια και με ιδιαίτερη μυρωδιά.