Στο Βελιγράδι η εντονότερη νυχτερινή ζωή του Δούναβη

Στο Βελιγράδι η εντονότερη νυχτερινή ζωή του Δούναβη

Ένα ταξίδι στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας

Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, έντονη νυχτερινή ζωή και χαλαρούς μεσογειακούς ρυθμούς θα συναντήσει όποιος επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, που βρίσκεται στις όχθες του Σάβου, ενός παραποτάμου του Δούναβη.

Η πανέμορφη γραφική πόλη που στα σέρβικα σημαίνει Λευκή πόλη, έχει μεγάλη ιστορία καθώς είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, χτισμένη από τους Κέλτες τον τρίτο αιώνα π.Χ.

Τα καταπράσινα μεγάλα της πάρκα και τα εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής κτίρια κερδίζουν τον επισκέπτη, ενώ διαθέτει και έντονη νυχτερινή ζωή.

Η πολύπαθη αυτή πόλη με την μακραίωνη ιστορία χαρακτηρίζεται και «Βερολίνο των Βαλκανίων» λόγω της έντονης πολιτιστικής της κίνησης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ναό του Αγίου Σάββα, μια ορθόδοξη εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο πεζόδρομος της ή αλλιώς ο δρόμος του πρίγκιπα Μιχαήλ φιλοξενεί μεγαλοπρεπή κτίσματα από το 1870 και ακολουθεί το βασικό δίκτυο της Ρωμαϊκής πόλης Σιγγιδών.

Παράλληλα, δεν πρέπει να παραλείψει κανείς να βολτάρει στο γραφικό πέτρινο πεζόδρομο Skadarlija και να απολαύσει τοπική βαλκανική μουσική από τους καλλιτέχνες του δρόμου που είναι ντυμένοι με παραδοσιακά ρούχα.

Το κάστρο Kalemegdan είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, με εντυπωσιακά τείχη, αγάλματα και μνημεία και βρίσκεται δίπλα στο πάρκο Kalemegdan.

Ένα ταξίδι στο χρόνο αποτελεί το παλιό παλάτι που χτίστηκε μεταξύ του 1882 και 1884. Ήταν το βασιλικό παλάτι της δυναστείας Obrenović της Σερβίας και σήμερα στεγάζει το δημαρχείο της πόλης.

Μπροστά από την πλατεία της Δημοκρατίας μπορεί να θαυμάσει κανείς το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ του Ιταλού γλύπτη Enrico Pazzi που κατασκεύασε το 1882.

Η πλατεία φιλοξενεί ακόμη κάποια από τα διασημότερα κτίρια και αξιοθέατα της πόλης, όπως το εθνικό μουσείο και το εθνικό θέατρο.