Είναι ασφαλές να κάνετε κρουαζιέρα στη Χαβάη; Το ηφαίστειο ηρέμησε!

Είναι ασφαλές να κάνετε κρουαζιέρα στη Χαβάη; Το ηφαίστειο ηρέμησε!

Η Χαβάη είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών και πολλά κρουαζιερόπλοια την έχουν στα δρομολόγιά τους

Η έκρηξη του Κιλαουέα οδήγησε σε καταστροφή περισσότερων από 600 σπιτιών και χιλιάδες εκκενώθηκαν καθώς οι πολλοί ήταν οι μήνες που έπληξαν με ζημιές με πολλά από τα νησιά.

Το εθνικό πάρκο Hawai Volcanoes, το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στη Χαβάη, έκλεισε για περισσότερο από τέσσερις μήνες, με χιλιόμετρα δρόμων και υποδομές να έχουν καταστραφεί.

Τα νησιά είναι δημοφιλείς τοποθεσίες για τους τουρίστες που ταξιδεύουν με κρουαζιέρα για να απολαύσουν από κοντά τον όμορφο προορισμό.

Οι ταξιδιώτες κρουαζιερόπλοιων μπορεί να αναρωτιούνται αν είναι πλέον ασφαλές να ταξιδέψουν, καθώς οι εκρήξεις μειώνονται.

Από τα οκτώ νησιά - Big Island, Oahu, Maui, Molokai, Lanai, Kauai, Niihau και Kahoolawe - το Big Island είναι αυτό που επλήγη περισσότερο.

Το τοπίο της Χαβάης έχει αλλάξει δραματικά, με εκατοντάδες εκτάρια γης που προστίθενται τώρα στα νησιά μετά τη σκλήρυνση της λάβας.

Οι τουρίστες ενδέχεται σύντομα να είναι οι πρώτοι που θα εξερευνήσουν τη νέα γη, καθώς η λάβα ψύχεται, δημιουργώντας νέες περιοχές.

Η Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα πρόσφατα υποβάθμισε την προειδοποίηση για το ηφαίστειο καθώς πάνω από 30 ημέρες έχει να εντοπιστεί λάβα.

Το διάσημο Εθνικό Πάρκο είναι επίσης ανοιχτό για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Big Island.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του γραφείου επισκεπτών του νησιού της Χαβάης, Ross Birch, δήλωσε στο Stuff.co.nz: «Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το νησί».

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν με κρουαζιέρες μπορούν να κλείσουν ένα ταξίδι για να εξερευνήσουν τη Χαβάη.