Σβερίν, η πόλη με τις επτά λίμνες

Σβερίν, η πόλη με τις επτά λίμνες

«Η πόλη των επτά λιμνών», η «Φλωρεντία του Βορρά», «η πόλη του καθεδρικού ναού»

Η Σβερίν, με κάτι λιγότερο από 100.000 κατοίκους, είναι η μικρότερη από τις πρωτεύουσες των ομόσπονδων κρατιδίων και εκτείνεται σε ένα μαγευτικό περιβάλλον με λίμνες στο κέντρο της αστικής ζώνης, στις οποίες αντικατοπτρίζονται τα παιχνιδιάρικα σύννεφα από τον ουρανό του βορρά. Το έμβλημα της πόλης: το ανάκτορο Σβερίν, φωτεινό και φιλικό – όπως και η ίδια η πόλη.

Από το 965 ήδη υπάρχουν σημειώσεις για ένα κάστρο σε μια λίμνη, η οποία θεωρείται από τους ιστορικούς ότι βρίσκεται στη Σβερίν.

«Η πόλη των επτά λιμνών», η «Φλωρεντία του Βορρά», «η πόλη του καθεδρικού ναού»: Η Σβερίν είχε πολλά ονόματα μέχρι σήμερα. Και όλα της ταιριάζουν, γιατί αυτή η πόλη αποτελεί ένα επιτυχημένο μίγμα φύσης και αρχιτεκτονικής, τέχνης, αλλά και εντυπωσιακών μνημείων από την μακρόχρονη ιστορία της.

Όποιος κάνει μια βόλτα στο καλντερίμι της κεντρικής πλατείας, διασχίσει τα μικρά σοκάκια και ατενίσει με θαυμασμό το κάστρο, ενώ πολύ γρήγορα διαπιστώνει: Στη Σβερίν έχει να δει και να ζήσει πολλά. Η πόλη μαγεύει τους λάτρεις των τεχνών με θέατρο, μουσεία και μεγαλειώδη φεστιβάλ στον ανακτορικό Παλιό Κήπο.

Ο Καθεδρικός Ναός είναι το μοναδικό μεσαιωνικό αρχιτεκτονικό μνημείο που επέζησε τον τελευταίο αιώνα και ταυτόχρονα το πιο ψηλό κτίριο της πόλης.