Καρβοέιρο, το ψαροχώρι με τις χρυσές ακτές και την πολυχρωμία

Καρβοέιρο, το ψαροχώρι με τις χρυσές ακτές και την πολυχρωμία

Ένα γήπεδο γκολφ 27 οπών και ένα καλά οργανωμένο κέντρο τένις βρίσκεται στα περίχωρά του

Το Καρβοέιρο είναι ένα γραφικό ψαροχώρι που μετατράπηκε σε πορτογαλικό θέρετρο και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν ήρεμες και χαλαρές διακοπές.

Το όνομα πιστεύεται ότι προέρχεται από το «Caboiere», μία ισλαμικό-μεσαιωνική λέξη που σημαίνει το χωριουδάκι των ψαράδων. Το Καρβοέιρο έχει μια πολύχρωμη ιστορία με πειρατικές και ναυτικές επιθέσεις, που εκτείνονται από τη Ρωμαϊκή εποχή. Η πιο διάσημη μάχη πραγματοποιήθηκε το 1544 μεταξύ ενός στόλου πορτογαλικών πλοίων και του διαβόητου Τούρκου πειρατή Χαρράμετ.

Σήμερα, η γαλήνια και φιλόξενη ατμόσφαιρά του το καθιστά ιδανική τοποθεσία για οικογένειες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στα δυτικά του Καρβοέιρο βρίσκονται τα ερείπια ενός παλιού φρουρίου του 1670 που καταστράφηκε με μόνο μια πύλη να έχει απομείνει. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το ιερό της Παναγίας, ένα παρεκκλήσι που προσφέρει απλόχερα θέα στη θάλασσα.

Τους καλοκαιρινούς μήνες αξίζει να επισκεφθεί κανείς την παραλία του Καρβοέιρο και τη μικρή Praia do Paraíso. Η περιοχή φημίζεται για τις σπηλιές της που βρίσκονται σε ένα ψαροχώρι που ονομάζεται Benagil.

Η κρυφή παραλία μέσα στη σπηλιά είναι το κύριο χαρακτηριστικό της και βρίσκεται στην Praia de Benagil. Η φυσική σπηλιά διαθέτει ένα φυσικό παράθυρο με θέα μια απομονωμένη παραλία με κρυστάλλινα νερά.