Ο πλήρης οδηγός για να ξέρετε τα πάντα για το ταξίδι σας στη Λίμα

Ο πλήρης οδηγός για να ξέρετε τα πάντα για το ταξίδι σας στη Λίμα

Η πόλη με τις δυο εποχές!

Έτσι και ταξιδεύετε στη Λίμα έχετε κάνει μια έξυπνη επιλογή! Αυτός ο οδηγός θα σας δώσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ταξίδι στη Λίμα, από το αεροδρόμιο και την πόλη μέχρι τα καλύτερα βιβλία για να διαβάσετε στη Λίμα και τα τοπικά σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μια στάση για να τα δείτε!

Πότε να πάτε

Υπάρχουν μόνο δύο εποχές στη Λίμα - το καλοκαίρι και ο χειμώνας - και ο καιρός δεν παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Δεδομένου ότι η Λίμα βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο, οι εποχές της είναι αντίθετες με των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο θερμότερος χρόνος είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου, αν και ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που ο ήλιος καταφέρνει να καίει μέσα από τα φαινομενικά αιώνια νέφη και την ομίχλη.

Μεταφορά

Η κίνηση είναι πραγματικά χαοτική στους υπερβολικά στενούς δρόμους της Λίμα. Τα ταξί δεν χρησιμοποιούν μετρητές, επομένως διαπραγματεύονται την τιμή πριν μπουν μέσα. Υπάρχουν δύο τύποι λεωφορείων: το Metropolitano και το Combis. Το λεωφορείο Metropolitano Express ταξιδεύει προς και από το κέντρο της Λίμα από το Miraflores, το Barranco και το San Isidro. Μπορείτε να αγοράσετε μια κάρτα αξίας 5 PEN ($ 2 USD) - κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την κάρτα, ο ναύλος αφαιρείται από την πίστωση. Ένας ναύλος είναι 1.50 PEN ($ 0.50 USD). Οι ώρες λειτουργίας είναι: 05:00 - 23:00

Καιρός

Ο Φεβρουάριος είναι ο πιο καυτός μήνας με μέση θερμοκρασία 24°C. Ο Αύγουστος είναι ο ψυχρότερος με μέση θερμοκρασία 17°C.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

Αν και είναι πάντα συννεφιασμένος ο ουρανός, λόγω του μεγάλου υψομέτρου, θα πρέπει να βάζετε αντηλιακό.

Η Λίμα στη μεγάλη οθόνη

Η ταινία με τίτλο «Τα ημερολόγια των μοτοσικλετών» (The Motorcycle Diaries) είναι βασισμένη στη ζωή του Τσε Γκεβάρα και δείχνει το Κούσκο, το Μάτσου Πίτσου και τον ποταμό Αμαζόνιο - και πόσο υπέροχα είναι πραγματικά.

Η Λίμα στα βιβλία

Οι τελευταίες ημέρες των Incas από τον Kim MacQuarrie θα σας κάνουν να νιώθετε ανυπόμονοι να μάθετε περισσότερα για την αρχαία ιστορία του Περού και τις σύγχρονες ανακαλύψεις. Το βιβλίο αναφέρει την ιστορία της ισπανικής κατάκτησης της Αυτοκρατορίας Inca, της σύγχρονης αναζήτησης της χαμένης πόλης Incas, της Vilcabamba, και της ανακάλυψης του Machu Picchu.

Το Cochineal Red από τον Hugh Thompson είναι ένα άλλο βιβλίο που καταδύεται στην πλούσια ιστορία του Περού, ξεκινώντας από τους Incas και επιστρέφοντας στους αρχαίους πολιτισμούς πριν από 4.000 χρόνια. Θα δείτε την Αυτοκρατορία Inca και την ιστορία του Περού με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Γλώσσα

Ισπανικά

Νόμισμα

Περουβιανό Sol