Οκλαχόμα, ταξιδεύοντας στην πόλη που ιδρύθηκε μόλις το 1889

Οκλαχόμα, ταξιδεύοντας στην πόλη που ιδρύθηκε μόλις το 1889

Tο όνομά της προέρχεται από τις λέξεις της γλώσσας των Τσοκτάου «okla» και «humma», που σημαίνουν «ερυθροί άνθρωποι»

Η πρωτεύουσα της Οκλαχόμα έχει πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Η Οκλαχόμα Σίτι είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη στις ηπειρωτικές ΗΠΑ. Αν και η πόλη έχει τέσσερις εποχές, το κλίμα είναι συνήθως ήπιο. Διαθέτει πάνω από 3.000 ώρες ετήσιας ηλιοφάνειας. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για να επισκεφθείτε την πόλη της Οκλαχόμα.

Οι κάτοικοι της Οκλαχόμα έχουν κερδίσει τη φήμη για την αντοχή τους και τη σκληρή δουλειά. Τώρα, η πόλη είναι ένας συναρπαστικός προορισμός που μπορεί να υπερηφανεύεται για φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις, μουσεία και πολλά άλλα. Ταξιδέψτε στην πόλη της Οκλαχόμα όπου η ιστορία είναι τεράστια και η διασκέδαση είναι ατελείωτη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο National Cowboy and Western Heritage, με συλλογές έργων τέχνης των ιθαγενών Αμερικανών, αντικείμενα των καουμπόυς και εκθέματα παλιών όπλων.

Στις 19 Απριλίου του 1995 η πόλη δέχθηκε βομβιστική επίθεση στην οποία πέθαναν 168 άνθρωποι. Το εθνικό μουσείο και μνημείο τιμά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι βοτανικοί κήποι Myriad απλώνονται σε μια έκταση 15 στρεμμάτων με μονοπάτια για περπάτημα και παιδικούς κήπους. Στο μουσείο Μπάντζο θα μάθει κανείς για το παραδοσιακό μουσικό όργανο και το Red Dirt Music, το μουσικό είδος που γεννήθηκε στην Οκλαχόμα. Για τους φίλους του μπάσκετ, είναι η έδρα της ομάδας του NBA Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.