Η κρυφή παραλία της Αττικής με τα 99 σκαλοπάτια

Η κρυφή παραλία της Αττικής με τα 99 σκαλοπάτια

Για βουτιά χωρίς να απομακρυνθείς πολύ από την Αθήνα

H Αττική έχει πολλές όμορφες παραλίες εκ των οποίων μία από αυτές είναι κοντά στα Λεγρενά!

Ωστόσο, για να χαρείς τα δροσερά και πεντακάθαρα νερά της πρέπει να ξέρεις τη διαδρομή γιατί βρίσκεται καλά «κρυμμένη» στη διαδρομή πηγαίνοντας προς το Σούνιο.

Συγκεκριμένα μετά τον οικισμό Χάρακας υπάρχει ταμπέλα που οδηγεί σε δεξιά στροφή στον χωματόδρομο. Λίγο πιο κάτω η πινακίδα αναφέρει ««Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)» και είναι αυτή που δίνει το όνομά της στην παραλία αυτή, που πολλοί αποκαλούν «παραλία ΚΑΠΕ».

Θα ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που καταλήγει σε μια καντίνα, θα κατεβείτε 99 σκαλοπάτια και τότε θα νομίζετε ότι βρίσκεστε σε ελληνικό νησί.

Κατεβαίνοντας ακόμα πιο κάτω, και μερικές δεκάδες σκαλιά μετά, ο επισκέπτης έχει φτάσει σε ένα πανέμορφο ακρογιάλι. Παίρνοντας μια γεύση από την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, συνεχίζει στον υπέροχο κόλπο που παραπέμπει σε νησί, με τα βαθιά, γαλανά νερά του. Η παραλία έχει βότσαλα και τα καθαρά νερά βαθαίνουν απότομα.

Δεν είναι οργανωμένη οπότε όποιος ξεκινήσει να την επισκεφθεί θα πρέπει να έχει προνοήσει για τα απαραίτητα που θα απογειώσουν τη δροσερή βουτιά του στη φιλόξενη παραλία.