Τορίνο, ένας παρεξηγημένος αλλά άκρως ελκυστικός προορισμός

Τορίνο, ένας παρεξηγημένος αλλά άκρως ελκυστικός προορισμός

Απόκρυφες διαδρομές και θρύλοι

Παρόλο που δεν είναι μια τεράστια πόλη όπως η Ρώμη ή μια πρωτεύουσα της μόδας όπως το Μιλάνο, το Τορίνο της Ιταλίας είναι ένας γοητευτικός προορισμός που έχει πολλά να προσφέρει.

Γνωρίζατε ότι το Τορίνο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της ενοποιημένης Ιταλίας, το επίκεντρο του ιταλικού κινηματογράφου, η γενέτειρα της Nutella, η πατρίδα της Fiat και η κύρια πόλη στην περιοχή όπου προέρχονται τα κρασιά Barolo; Αυτή η πόλη είναι ένας εκπληκτικός τόπος ιστορίας και ομορφιάς, που βρίσκεται απέναντι από το ποτάμι Po και κάθεται στους πρόποδες των Άλπεων.

Διαβάστε για να μάθετε για το Τορίνο και γιατί πρέπει να το επισκεφθείτε:

Ο Νοστράδαμος έζησε στο Τορίνο για ένα χρόνο και η Villa Domus Morozzo όπου έμενε, αποτελεί σήμερα αξιοθέατο για τους τουρίστες.

Έξω από την οικία βρίσκεται μια επιγραφή από το 1556, στα γαλλικά που αναφέρει «Ο Νοστράδαμος έμεινε εδώ, που είναι μαζί ο Παράδεισος, η Κόλαση και το Καθαρτήριο. Ονομάζω τον εαυτό μου νίκη και όποιος με τιμά θα γνωρίσει δόξες, ενώ όποιος με περιφρονεί θα καταστραφεί εντελώς».

Ο αλχημιστής και αστρολόγος Παράκελσος έδρασε ακόμη εδώ, στα έγκατα της Piazza Castello.

Στην πλατεία Statuto, τη «μαύρη καρδιά» της πόλης, βρίσκεται ένα ιδιαίτερο μνημείο, «Η πύλη της Κολάσεως». Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από πέτρες και μικρά αγάλματα που συμβολίζουν τις ψυχές ενώ στην κορυφή στέκεται το μπρούτζινο άγαλμα ενός αγγέλου.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το αιγυπτιακό μουσείο που φιλοξενεί μια από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές αιγυπτιακών τεχνουργημάτων στον κόσμο καθώς και το Ιταλικό Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Ο επισκέπτης θα περιπλανηθεί στην πλατεία Castello και στη Via Roma και θα θαυμάσει από κοντά τα εντυπωσιακά μπαρόκ κτίρια. Θα δοκιμάσει ακόμη τα τοπικά κρασιά και την περίφημη ζαχαροπλαστική της περιοχής με τη σοκολάτα να κυριαρχεί.

Μάλιστα ο Γερμανός φιλόσοφος Νίτσε ήταν λάτρης των γλυκών του Τορίνο και σύχναζε στα ιστορικό καφέ Φιόριο, που χρονολογείται από το 1780 και λειτουργεί ως σήμερα.