Βιέννη, η πόλη με την αυτοκρατορική ιστορία

Βιέννη, η πόλη με την αυτοκρατορική ιστορία

Γοητεύει και αποπλανά

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ερωτευτείτε τη Βιέννη: η μαγευτική αρχιτεκτονική, η αυτοκρατορική παρουσία στους δρόμους του Innere Stadt, η μουσική, η λογοτεχνία και η τέχνη.

Η Βιέννη είναι από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης για περπάτημα και κάθε περιοχή έχει τη δική της ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Η οδός των καλλιτεχνών Kärntner Strasse και ο πεζόδρομος Κοhlmarkt, με τους αμαξάδες δίνουν μια νοσταλγική νότα.

Το επίχρυσο άγαλμα του Γιόχαν Στράους βρίσκεται στο Πάρκο της Πόλης Stadtpark ενώ στα μεγαλόπρεπα κτίρια της Κρατικής Όπερας και στην Εθνική Βιβλιοθήκη ζωντανεύει η ατμόσφαιρα της αυτοκρατορικής εποχής.

Η εντυπωσιακή εκκλησία Φωτιφκίρχε και τα ανάκτορα του Hofburg, φαντασμαγορικά φωτισμένα τη νύχτα μαγεύουν τους επισκέπτες.

Χρήσιμες πληροφορίες για την Βιέννη

Μεταφορά

Η Βιέννη διαθέτει μερικά από τα καλύτερα μέσα μαζικής μεταφοράς στον κόσμο, με ένα καλά οργανωμένο σύστημα ΜΕΤΡΟ και τραμ. Τα εισιτήρια απεριορίστων διαδρομών με όλα τα ΜΜΜ για 24 ώρες κοστίζουν 8 ευρώ, ενώ για μια ολόκληρη εβδομάδα έχουν 16 ευρώ και μπορούν να αγοραστούν είτε σε ηλεκτρονικά περίπτερα στους σταθμούς ή μέσω ίντερνετ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το πρόγραμμα σας όταν αγοράζετε ηλεκτρονικά, καθώς μπορείτε να ρυθμίσετε την ημερομηνία έναρξης της κάρτας σας.

Καιρός

Ο Ιούλιος είναι ο πιο καυτός μήνας, με μέση θερμοκρασία 19 ° C. Ο Ιανουάριος είναι ο πιο κρύος μήνας, με μέση θερμοκρασία -1 ° C.

Γνωρίστε πριν πάτε

Οι Αυστριακοί δίνουν μεγάλη έμφαση στην οικογένεια και στη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι πολλά καταστήματα, ιδίως μανάβικα αλλά και άλλοι χώροι λιανικής πώλησης, δεν είναι συνέχεια ανοικτοί. Ενώ τα περισσότερα μπακάλικα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 7.30 μ.μ., η πλειοψηφία είναι κλειστά τις Κυριακές.