Πολιτιστικό καλοκαίρι στη Χαλκιδική

Τα “Αριστοτέλεια 2013” συνεχίζουν το ταξίδι τους στο πολιτιστικό καλοκαίρι, που ξεκίνησε στις 21 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 21 Αυγούστου, μετατρέποντας σε γιορτή τις βραδιές χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών.

Με σημείο αναφοράς το “πολιτισμός και άνθρωπος” μια σειρά από κορυφαίες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν συναυλίες, λαϊκές βραδιές και ένα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων θα ντύσουν μαγικά τα βράδια του καλοκαιριού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διοργάνωση Θερινής Ακαδημίας παλαιάς και παραδοσιακής μουσικής, από τις 17 έως και τις 21 Ιουλίου. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, master classes, εργαστήρια, music camp και διαλέξεις, στην περιοχή της Αρναίας.

Παράλληλα, από τις 22 έως και τις 26 Ιουλίου όλα τα παιδιά του Δήμου, αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια αθλητική κατασκήνωση ιστιοπλοΐας στο Στρατώνι.

Ξεχωριστή θα είναι και η συναυλία της ρεμπέτισσας Μαριώς, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου στη Στρατονίκη, καθώς και η συναυλία με τους Μίμη Πλέσσα και Δημήτρη Μπάση, που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιουλίου στην Αρναία.

Ολόκληρος ο Δήμος Αριστοτέλη συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη γιορτή της παράδοσης, καθ 'όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, στο πλαίσιο της αναβίωσης ενός από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της ελληνικής ιστορίας.

Τα “Αριστοτέλεια” στα δυο χρόνια ζωής τους μετρούν πάνω από 100 εκδηλώσεις πολιτισμού και ως θεσμός ανέδειξαν τις τέσσερις παγκόσμιες μοναδικότητες του προορισμού, που είναι το Άγιον Όρος, τα αρχαία Στάγειρα, γενέθλια γη του Αριστοτέλη, τη διώρυγα του Ξέρξη και τα ξακουστά Μαντεμοχώρια των Οθωμανικών χρόνων.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με ένα κλικ εδώ