Στη Σεβίλλη για φλαμένκο και ταυρομαχίες

Ταξιδέψτε στην ηλιόλουστη Σεβίλλη στις νότιες ακτές της Ισπανίας για ένα φεστιβάλ γεμάτο μουσική, χορό και ζωντάνια.

Τα αρώματα της άνοιξης έχουν πλυμμηρίσει τον αέρα της Σεβίλλης, όπου η πόλη ζωντανεύει τον Απρίλιο για το ετήσιο φεστιβάλ April Fair. Η γλυκιά μυρωδιά από άνθη πορτοκαλιάς διαποτίζει τον αέρα και η αγωνία της αναμονής κορυφώνεται καθώς πρόκειται για το πιο σημαντικό γεγονός της πόλης. Παραδοσιακά η γιορτή ξεκινάει τα μεσάνυχτα της 16ης Απριλίου και μετά από μια εβδομάδα ξεφαντώματος τελειώνει την 21η Απριλίου με ένα εντυπωσιακό show με πυροτεχνήματα επίσης τα μεσάνυχτα.

Δείτε τις παραδοσιακές άμαξες που τις σέρνουν αλογάκια και μεταφέρουν κορίτσια της περιοχής ντυμένα με έντονα και χρωματιστά φορέματα φλαμένκο να τριγυρνούν στους δρόμους της πόλης, χορέψτε στα ολονύχτια πάρτυ και περιπλανηθείτε στις στολισμένες υπαίθριες σκηνές που προσφέρουν φαγητό, μουσική και χορό. Το φλαμένκο, τα άλογα και οι ταυρομαχίες αποτελούν το κέντρο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Κάθε μέρα οι εκδηλώσεις ξεκινούν με την παρέλαση των κοριτσιών πάνω στις άμαξες που ονομάζεται Paseo de Caballos. Στη συνέχεια διοργανώνονται ταυρομαχίες. Χιλιάδες είναι και οι διακομημένες σκηνές (casetas) που στήνονται στον εκθεσιακό χώρο, ενώ πολλές από αυτές ανοίκουν σε επιφανείς κατοίκους της Σεβίλλης. Πρόκειται για ιδιωτικά περίπτερα και απαγορεύεται η είσοδος εκτός αν είστε συγγενής ή προσκεκλημένος του ιδιοκτήτη. Στις περισσότερες διοργανώνονται φλαμένκο πάρτυ με δυνατή μουσική και φυσικά άφθονο ποτό και tapas.