Γαλλία: Φυσήξτε για να φύγει το κακό!

Πώς να καθαρίσει μια πόλη από τα κακά πνεύματα; Με φυσερό φυσικά! Είναι σημαντικό να φυσήξετε μακριά τους δαίμονες, από όπου και αν κρύβονται, κάτω από το πουκάμισο του γείτονα σας ή κάτω από την φούστα της κόρης του!

Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται παράλογα, στο Nontron νοτιοδυτικά της Γαλλίας το σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου ντόπιοι και επισκέπτες θα ζήσουν μια απόλυτα ξεκαρδιστική εμπειρία στο φεστιβάλ «le Carnaval des Soufflets», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει το Καρναβάλι των φυσημάτων!

Οι κάτοικοι της πόλης μαζί με τους πολυάριθμους τουρίστες ντύνονται με τα νυχτικά τους, φορούν τσόκαρα και περίτεχνες μάσκες και κάπως έτσι ξεκινάει ένα γεμάτο ζωντάνια και «τρέλα» κυνηγητό των δαιμόνων σε κάθε γωνιά της πόλης και σε κάθε απίθανο μέρος.

Η παράδοση χρονολογείται από το Μεσαίωνα, όταν οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν τα φυσερά για να καθαρίσουν τον αέρα της πόλης και να απαλλαγούν από τα κακά πνεύματα. Συγκεκριμένα οι μοναχοί του κοντινού μοναστηριού του Saint Sauveur ξεκίνησαν αυτό το έθιμο προκειμένου να μπουν στη Σαρακοστή σε μια κατάσταση καθαρότητας.