Ένα μαγευτικό ταξίδι στη Φινλανδία και τη Λαπωνία

Ζήστε την απόλυτη γιορτινή περιπέτεια, σε ένα ονειρεμένο ταξίδι στην Φινλανδία και τη Λαπωνία. Το ταξιδιωτικό γραφείο Sotiriou Famous Travel σας προτείνει μια εξαήμερη χειμερινή απόδραση, σε χιονισμένα τοπία και πανέμορφα τουριστικά θέρετρα, προσφέροντας σας μια εμπειρία ζωής!

Γνωρίστε από κοντά τον Άγιο Βασίλη, απολαύστε μια κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στην παγωμένη Βαλτική θάλασσα και νιώστε τη μαγεία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να σας κατακλύζει.

Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στη Βαλτική

Από την πρώτη κιόλας μέρα, οι συγκινήσεις ξεκινούν με την άφιξη σας στο Κέμι και μια προαιρετική εκδρομή με παγοθραυστικό από το λιμάνι Ajos, απ’ όπου ξεκινάει, το μοναδικό παγοθραυστικό της Φινλανδίας, για μια 3ωρη κρουαζιέρα στην παγωμένη Βαλτική θάλασσα.

Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας ο καπετάνιος θα σας κάνει ξενάγηση της περιοχής, ενώ οι πιο τολμηροί θα έχουν την ευκαιρία να βουτήξουν στα παγωμένα νερά της βόρειας θάλασσας, φορώντας ειδική στολή.

Όσοι δεν επιλέξουν την κρουαζιέρα θα έχουν ελεύθερο χρόνο στην αγορά του Κέμι, πριν την αναχώρηση για Ροβανιεμι.

Ροβανιέμι – Χωριό Άγιου Βασίλη

Το Ροβανιέμι βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Αλάσκα και πιο ψηλά από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Θα επισκεφθείτε τον Αρκτικό Κύκλο, όπου βρίσκεται το σπίτι του Αη-Βασίλη, τον οποίο θα συναντήσετε προσωπικά και θα έχετε την δυνατότητα να φωτογραφηθείτε μαζί του. Από το ταχυδρομείο του στείλτε τις ευχητήριες κάρτες σας για τα Χριστούγεννα του 2014!

Περιπλανηθείτε στο Arctic Circle Shopping Gallery. Εκεί θα έχετε επίσης την ευκαιρία να αγοράσετε αναμνηστικά δώρα από τα όμορφα μαγαζιά της περιοχής. Η επίσκεψη στο Santa Park , στην Disneyland της Λαπωνίας θα σας μεταφέρει σ’ ένα παραμυθένιο κόσμο και θα νιώσετε σαν παιδιά. Χτισμένο στο εσωτερικό μιας τεράστιας σπηλιάς, προσφέρει δυνατότητα ποικιλίας παιχνιδιών για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Ακολουθεί επίσκεψη στο μουσείο Arktikum, όπου θα θαυμάσετε σε όλο το μεγαλείο της λαϊκής τέχνης και την εξέλιξη των Λαπώνων. Στο όμορφο αμφιθέατρο του μουσείου μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για το Βόρειο Σέλας και τον Ήλιο του Μεσονυχτιού.

Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο Igloo Restaurant – Snowland , που κατασκευάζεται κάθε χρόνο, 3km έξω από το Ροβανιέμι. Θα θαυμάσετε τον τρόπο κατασκευής από κομμάτια πάγου του εστιατορίου και των δωματίων, για τους τολμηρούς που θέλουν να περάσουν την νύχτα τους μέσα στους πάγους, την disco από πάγο και το εστιατόριο με τα τραπέζια, καρέκλες, ποτήρια, όλα φτιαγμένα από πάγο. Αναχωρηση για το Kuusamo.

Kuusamo – Safari με Snowmobile

Σήμερα σας περιμένει, μέσα στην πανέμορφη χιονισμένη φύση μια καινούργια εμπειρία. Ξεκινάμε για το ταξίδι μας στο απέραντο λευκό κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Ακολουθήστε μας με τα μηχανάκια του χιονιού σε ένα Safari στο πουθενά, πάνω από παγωμένες λίμνες, και πυκνά έλατα.

Θα διδαχθείτε από τους Λάπωνες τον χειρισμό του Snowmobile και αμέσως μετά θα οδηγήσετε μόνοι σας, εξερευνώντας την κατάλευκη Λαπωνική ύπαιθρο. Στην διαδρομή θα σταματήσουμε για ψάρεμα στο παγωμένο ποτάμι.

Panoya – Ζωολογικός κήπος

Το Panoya, είναι το πιο όμορφο ζωολογικό πάρκο της Φινλανδίας. Εδώ θα μπορέσετε να θαυμάσετε στο φυσικό τους περιβάλλον, πολικές αρκούδες, λευκούς αετούς, λύκους, ταράνδους, λευκές κουκουβάγιες, σκιουράκια κ.α. Είναι ο μοναδικός στον κόσμο ζωολογικός κήπος με ζώα από τον Αρκτικό κύκλο και το Βόρειο ημισφαίριο της γης.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το πρατήριο με τα γνωστά γλυκίσματα, σοκολάτες και καραμέλες Fazer, καθώς και το κάστρο Murr-Murr, ο πύργος του οποίου είναι το σπίτι των συνοδών του Αϊ-Βασίλη, Γιούσα και Νέσσε.

Βόλτα με έλκηθρα

Η πέμπτη μέρα περιλαμβάνει επίσκεψη στην τοπική φάρμα με τους ταράνδους, όπου θα μάθετε να οδηγείτε έλκηθρο, που έλκουν οι τάρανδοι και φυσικά θα αποκτήσετε το απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης! Ακολουθεί επίσκεψη στην φάρμα με τα πανέμορφα σκυλιά Huskies και η βόλτα με αυτά (750m). Η υπόλοιπη μέρα είναι στη διάθεση σας!

Το απόγευμα τα παιδιά και όσοι αισθάνονται παιδιά, θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το βράδυ θα μας επισκεφθεί ο Άγιος –Βασίλης. Ο ίδιος θα δώσει σε κάθε παιδί από ένα δώρο, κάνοντας το παραμύθι αληθινό και θα μας προετοιμάσει για ολονύχτια διασκέδαση σε κάποια από τις Disco της πόλης.

Κάντε πραγματικότητα ένα μαγικό γιορτινό όνειρο και καλή σας χρονιά!

Ημερομηνίες ταξιδιού: 27.12.2013 – 01.01.2014

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Δώρο οι φόροι αεροδρομίων
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • 1 διανυκτέρευση στο Ροβανιέμι σε ξενοδοχείο Α΄ κατηγορίας Htl Pohjanhovi or Sokos or Scancic
  • 4 διανυκτερεύσεις στο Kuusamo, Htl Sokos Kuusamo 4* Sup (www.sokoshotels.fi)
  • Επίσκεψη Άι Βασίλη στις 31/12 στο Πρωτοχρονιάτικο Δείπνο και μοίρασμα δώρων στα παιδιά
  • Επίσκεψη στο χωριό του Αϊ-Βασίλη και στον Αρκτικό Κύκλο
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Arktikum και είσοδος πληρωμένη
  • Εκδρομή στον ζωολογικό κήπο Panoya και είσοδος πληρωμένη
  • Επίσκεψη στην Snowland (Igloo – Restaurant) και είσοδος πληρωμένη
  • Safari με μηχανάκια του χιονιού (snowmobiles)
  • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων, βόλτα με έλκηθρα και δίπλωμα οδήγησης
  • Επίσκεψη σε φάρμα huskies & βόλτα με έλκηθρα
  • Δώρο καινούργια ισοθερμική Φόρμα ( Σαλοπέτα )
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας Ασφάλεια Αστικής και Επαγγελματικής Ευθύνης Tour Operator και Προσωπικού Ατυχήματος

Δεν περιλαμβάνονται

  • Κρουαζιέρα με το Παγοθραυστικό Sampo στην Βαλτική θάλασσα 3 ωρες (€ 10 με ελάχιστη συμμετοχή 140 ατόμων)
  • Ποτά , φιλοδωρήματα, και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα Είσοδος στο Santa Park (ενήλικες € 33, παιδιά € 26)

Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ ή μπορείτε να καλέσετε το Sotiriou Famous Travel στο 210 5233804.