Μαθήματα γαστρονομίας στη Σαντορίνη

Ο Δήμος Θήρας προσκαλεί τους επαγγελματίες των επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας, καθώς και άλλων ενδιαφερομένων επιχειρήσεων, να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα: "Το Κρασί και τα Τοπικά Προϊόντα της Σαντορίνης στη Σύγχρονη Εστίαση".

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις παραγωγής και τους ειδικούς του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη. Στόχος είναι η επίτευξη του βέλτιστου χειρισμού και παρουσίασης του κρασιού και των λοιπών τοπικών προϊόντων, η οποία επιδιώκεται μέσω της πρωτοβουλίας "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη".

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θηραϊκής αγροτικής παραγωγής, η μεταποιητική δραστηριότητα στη Σαντορίνη και προτάσεις για τη βέλτιστη ανάδειξη και αξιοποίηση των προϊόντων. Τα σεμινάρια, με το ίδιο περιεχόμενο και θεματολογία, θα πραγματοποιηθούν σε τρεις ημερομηνίες ώστε να δοθεί η ευκαιρία παρακολούθησης σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Για προεγγραφές και πληροφορίες: Αγγελική Γεωργαντοπούλου, Tηλ. 22863 60600, 60183